Over het Talentenplatform

Het Talentenplatform wordt aangeboden door het O & O fonds PLb. Je vindt hier een filmpje over dit fonds.

Het Talentenplatform biedt werknemers een platform om zich te presenteren en zich op de arbeidsmarkt te oriënteren. Er kunnen (al dan niet publieke) ePortfolio's worden aangemaakt en vacatures bekeken worden. Maar bij het Talentenplatform gaat het vooral om talent, jouw talent. Niet alleen van je ervaring en je opleiding, maar vooral ook van de talenten die je bezit: de kennis, kunde en vaardigheden die je hebt ontwikkeld.

 

Oofsprite Je werk zelf actief aan je loopbaan en je neemt je eigen verantwoordelijkheid. Misschien wil je voorbereid zijn op de snel veranderende arbeidsmarkt. Of wil je ontdekken of jouw talenten en interesses nog goed aansluiten op je huidige functie. Het Talentenplatform kan je in deze gevallen helpen. 

 

Welke functie past echt bij jou?

Door uit te gaan van jouw talenten en interesses, je opleiding en werkervaring kom je erachter welke functies echt bij jou passen. En met dat inzicht solliciteer je misschien wel op functies waar je eerder nooit aan had gedacht. Dat kunnen functies zijn binnen je eigen organisaties, in je eigen branche maar ook daarbuiten. Het Talentenplatform verbreedt je kansen en helpt je bij het ontwikkelen van jouw loopbaan. 

 Site Background

Wat kan je hier allemaal doen? 

Om te beginnen kan je je ePortfolio opmaken. Het ePortfolio is een persoonlijke internetpagina waarmee je je kan voorstellen bij werkgevers. Dit ePortfolio kan je zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. Je kunt je pagina bijvoorbeeld als link meesturen bij sollicitaties. Je kunt je pagina ook openstellen voor werkgevers en mensen in je netwerk, zodat zij kunnen zien wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.  

Om je privacy te waarborgen, vragen we je om in te loggen. Dit doe je met een gebruikernaam (in dit geval het e-mailadres van je werk) en een zelfgekozen wachtwoord. 

 

Oofsprite Wist je dat het Talentenplatform
is gekoppeld aan een vacaturebank
en je je ePortfolio direct kan inzetten
tijdens een sollicitatie? 

 

Online Tools

Bij tools krijg je inzicht in je eigen kwaliteiten, door het doen van verschillende gratis testen. Het is handig om je sterke punten die uit de testen komen in je ePortfolio te verwerken. Als je jezelf nog verder wilt ontwikkelen, kijk dan eens in het grote opleidingenoverzicht. Hier vind je niet alleen de reguliere opleidingen, maar ook de cursussen en trainingen die worden aangeboden. 

 Site Background

Beroepenverkenner

Met de beroepenverkenner kan je zoeken naar beroepen die goed aansluiten bij jouw niveau, talenten en competenties. En het leuke is, waarschijnlijk word je verrast door nieuwe beroepen waar je nog niet eerder aan had gedacht. Zo verbreed je je horizon en vergroot je dus je kansen. Je krijgt ook meteen een overzicht van de landelijke vacatures voor deze functies.

Site Background

Vacaturezoeker

Als je weet wat je zoek, zoek dan in de vacaturezoeker van het Talentenplatform naar jouw volgende baan. Hier staan tienduizenden landelijke vacatures in, werkelijks ververst en allemaal gematcht aan jouw profiel, testuitslagen, interesses en talenten. Jij bepaalt zelf de zoekcriteria die je ook kan opslaan. 

Site Background

Mijn Talentenplatform

Alle onderdelen die je op het Talentenplatform invult, doet en opslaat worden bewaard in mijn Talentenplatform. Niet alleen handig om overzicht te houden, maar ook om je gegevens up-to-date te houden. Kortom, het Talentenplatform biedt je heel veel om je talenten te ontdekken, verder te ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

 

Succes. 

temp content

even geduld a.u.b.