Terug

CETT bij Matchcare

De energie top talents van CETT hebben twee middagen bij Matchcare workshops gevolgd. De eerste reactie van Lennard Visser is positief en inspirerend!

De talenten van Community of Energy Top Talents volgden 2 middagen workshops bij Matchcare. Zij namen deel aan: Kernkwaliteiten, Arbeidsmarkt vd toekomst, Online profileren en Doelen stellen. Lennard Visser vertelt hieronder hoe hij het heeft ervaren!

Hoe heb je de workshops bij Matchcare ervaren?
"Ik vond het een hele interessante en nuttige middag, en ben blij dat we (jullie) het op deze manier hebben ingevuld. Heb ook veel positieve en lovende reactie gehoord van mijn medeCETTers. Ik ben heel benieuwd naar volgende week."

Hoe sta jij in de energietransitie en hoe kijk je er tegenaan?
"Ik sta vrij open in de energietransitie. Ik denk dat we ons op dit moment aan het begin van de transitie bevinden. In de komende jaren verwacht ik dat de energiesector een aantal ingrijpende veranderingen zal ondergaan onder meer door de ontwikkeling en introductie van technologien waarvan we nu misschien nog niets vanaf weten. Mijn interesses liggen dan ook bij het ontwikkelen en implementeren van deze technologien, en daarmee een bijdragen te leveren aan het verduurzamen van onze energiesector en samenleving. "

Wat had je verwacht van de workshops? Voldeed het aan je verwachting?

"Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Dit komt met name doordat we met een redelijk grote groep waren, te groot om ieders kwaliteiten persoonlijk te behandelen. Wat niet overeenkwam met eerdere ervaringen die ik heb met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.

Echter, vind ik dat de drie workshops goed waren ingevuld en ruimte gaf om persoonlijke kenmerken en kwaliteiten wel enigszins ter sprake te laten komen. Bovendien zijn veel handige tips en tools de revu gepasseerd met betrekking tot aandachtspunten voor een succesvolle voortzetting van onze carrière na het afstuderen. Tot slot waren de opdrachten een goede manier om elkaar beter te leren kennen."


Wat ga jij uit de workshops gebruiken en op welke manier? 

"Er zijn tijdens de workshops een hoop zaken ter sprake gekomen die zijn blijven steken. De belangrijkste punten waarop ik zal gaan letten zijn:

1) Blijven leren. Na afstuderen zal ik op zoek gaan naar een functie waarbij het blijven leren mogelijk is of, liever nog, gestimuleerd wordt.

2) Digitale geletterdheid. Voordat ik aan mijn master ben begonnen heb ik de minor programmeren gevolgd. Dit had twee redenen, allereerst door mijn interesse voor programmeren/modelleren en de bijbehorende mogelijkheden, en ten tweede om mijn digitale geletterdheid te ontwikkelen. Ik merk dat ik sinds het begin van mijn master, buiten het studeren om, hier weinig mee bezig ben geweest. Ik ben van plan dit zover mogelijk weer op te pakken.

3)  Aanpassingsvermogen/wendbaarheid. Het belang van aanpassingsvermogen. Ik ben zeer breed geïnteresseerd, maar wil me nog wel eens richten op een enkel onderwerp."

Van welke informatie/oefening uit de workshops zou je meer willen weten? 

"Over de arbeidsmarkt van de toekomst zou ik graag meer informatie willen hebben, en dan met name hoe kun je ervoor zorgen dat je wendbaar blijft (als je je graag zou willen specialiseren)."

temp content

even geduld a.u.b.