Terug

Nieuwsbrief december 2017

Wat wil jij voor 2017?

St Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Productie- en Leveringsbedrijven (O&O fonds PLb)

I'm wishing me...

Wat wil jij voor januari?

Januari is bij uitstek om vooruit te kijken. Veel mensen starten het jaar met goede voornemens. Veel daarvan zijn eind januari al weer gestopt,  omdat ze niet écht bij je passen.

De vraag ‘wat wil jij voor 2017?’ gaat dus niet over goede voornemens, over verstandige besluiten voor je carrière of de werk-privébalans, maar gewoon ... omdat jij dat eigenlijk heel graag zou willen doen.

Waar droom jij van? Misschien zelfs wel zonder dat je het ooit hardop hebt uitgesproken? En welke grote of kleine stapjes kun je zetten om dat in 2017 te realiseren?

nbdec

Soms is het hardop uitspreken van wat je wil de eerste, en moeilijkste stap om iets te realiseren. Daarom wil ik je uitdagen om iemand in je omgeving te vertellen wat jij wil voor 2017. Je partner, een vriend of vriendin, of iemand op het werk. En vraag gelijk wat hij of zij wil in 2017. Laat je verrassen.

Wat brengt een CareerCheck en/of een Verdiepingspakket?

De kans is groot dat je in november één of twee evaluaties in de mail hebt gevonden. Er kwamen direct al veel reacties terug. Dank daarvoor! Hieronder vind je de eerste resultaten. Als je de enquête(s) nog niet hebt ingevuld, vragen we je dit alsnog doen via deze links: evaluatie CareerCheck en/of evaluatie Verdiepingspakket. Het kost  je circa 5-10 minuten per evaluatie.

Meer dan de helft van de respondenten heeft door de CareerCheck meer inzicht gekregen in wat hij wil én in wat hij* kan. Voor een kwart bevestigde de CareerCheck wat hij kon en gaf zo reden om door te pakken. 55% van de medewerkers gaf aan nu bewuster zijn vaardigheden te gebruiken.

*) waar hij staat, wordt ook zij bedoeld.

“Ik kan nu het heft in eigen handen nemen”

Binnen het Verdiepingspakket wordt vooral de coaching erg goed beoordeeld. 76% waardeerde dit met een 8 of hoger. 1 op de 3 medewerkers is door de coaching anders gaan handelen en een kwart geeft aan ‘soms, lukt nog niet altijd’. “Het verdiepingspakket liet me zien hoe ik het geleerde kan gebruiken in mijn team”

”Ik wil best eens iets anders, maar niet bij het bedrijf weg, wat nu?”

nbdec2
Dan heb je dezelfde vraag als Henk op het platform. Een CareerCheck kan jou helpen, omdat je daarmee ontdekt hoe je je talenten en interesses kan inzetten binnen je huidige bedrijf: ‘de interne  arbeidsmarkt’. En daarna kan je met een Verdiepingspakket concrete stappen zetten. 

Cijfers

Op 15 december hebben 1584 collega’s een account op het Talentenplatform en hebben 2361 collega’s daar één of meer zelftests gemaakt. 769 collega’s hebben een CareerCheck gedaan en 235 collega’s gebruikten een Verdiepingspakket.

Events/ workshops in 2017

Op 15 december hebben al 1997 medewerkers een event bijgewoond. Hieronder zie je de events die in januari en februari 2017 gepland staan. Voor alle events, zie www.investeerinjouwtalent.nl

Datum

Wat

10-jan-17

Essent Eemshaven Kernkwaliteiten en teamrollen

16-jan-17

Traject Nuon

18-jan-17

Eneco Talentenmarkt met workshops

19-jan-17

Essent Eemshaven Kernkwaliteiten en teamrollen

19-jan-17

Essent Kernkwaliteiten en teamrollen

24-jan-17

Uniper Talentenmarkt cultuurdragers

26-jan-16

Essent Eemshaven Kernkwaliteiten en teamrollen

26-jan-17

Essent  - Kernkwaliteiten & teamrollen

9-feb-17

Engie – Loopbaanwellnes en Profileren&Presenteren

14-feb-17

Essent – Team DNA

14-feb-17

Essent – Persoonlijk leiderschap

21-feb-17

Talentendag CNV FNV

Met vragen kun je terecht op het Talentenplatform, bij je leidinggevende of bij HR. 

Met vriendelijke groeten,

Karin Gibcus, Projectleider Sectorplan PLb

www.oof-plb.nl

 

 Logo Footer Miniplatform

 Wenb150x150

Cnv150x150

Vmphn150x150

Fnv150x150

 

 

temp content

even geduld a.u.b.