Terug

Waarom de CareerCheck?

Boudewijn Boeve (Engie) vertelt.

Vanuit de zogenaamde sectorplannen worden allerlei tools en hulpmiddelen aangereikt aan medewerkers binnen de energiesector om hun inzetbaarheid te behouden en te vergroten. Eén van die tools is een Careercheck. Binnen ENGIE hebben al diverse mensen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Onder hen is Boudewijn Boeve, die begin dit jaar met succes een carrièrestap heeft gemaakt.

De Careercheck heeft hem mede geholpen om zijn nieuwe functie te gaan uitvoeren. Hoe? Dat vertelt Boudewijn zelf!

Wat was voor jou de aanleiding om een Careercheck te doen?
"Ik ben al sinds 2001 werkzaam voor ENGIE (en voorgangers). In die tijd heb ik veel kansen gekregen, verschillende functies bekleed en vele ontwikkelingen meegemaakt. Van tijd tot tijd kom je natuurlijk op een moment van “wat is de volgende stap”? 2015 was voor mij een jaar waar ik hier actief mee bezig ben gegaan. Gestructureerd, samen met HR. Zij wezen mij op de mogelijkheid van de Careercheck, die ik vervolgens aangegrepen heb."

Wat heeft de Careercheck jou opgeleverd?
"Het meest waardevol vond ik de onafhankelijkheid. Oftewel, iemand die op basis van door jou ingevulde vragenlijsten, geheel onbevooroordeeld een gesprek met je aangaat. Scherpe analyses, vaak een bevestigend beeld, maar ook prikkelend, dat het je weer nog nadenken aanzet. Voor mij was de Careercheck één van de instrumenten, waar wel een belangrijke die richtinggevend was in de keuze voor een vervolgstap: op creatieve wijze resultaten realiseren met nieuwe ontwikkelingen."

Aan wie zou je de Careercheck aanbevelen?
"Eigenlijk aan iedereen…maar zeker aan collega’s, die op dit moment goed of minder goed op hun plek zitten en actief zelf aan de slag willen om na te denken over vervolgstappen. Van tijd tot tijd is dit voor iedereen dus goed. De Careercheck is een mooi instrument om je hierbij te helpen."

Wil je zelf aan de slag met het jouw talenten? Via het Talentenplatform (www.investeerinjouwtalent.nl meld je je aan, kies onder ‘testen’ vervolgens voor de Careercheck, vul dan als eerste stap een aantal zelftests in. Daar wordt een rapport van opgesteld en een professionele loopbaanadviseur bespreekt vervolgens de uitkomsten van dat rapport met je. Een gedegen loopbaanadvies dus, afgestemd op jouw vragen en behoeftes!
NB jouw aanwezigheid op het talentplatform is geheel vrijblijvend. Om daadwerkelijk stappen te kunnen zetten met de inzichten die je op doet is het raadzaam dit op te nemen met je leidinggevende en hem of haar deelgenoot te maken van jouw vervolgstappen.

Wil jij er ook een aanvragen? Dat kan! klik hier om dit te doen.

temp content

even geduld a.u.b.