Terug

Peter van der Veen (Nuon)

Peter van der Veen vertelt over: veranderingen bijbenen... hoe dan?

Thema van het interview:
"Wat doe jij om de veranderingen bij te benen die elkaar in rap tempo opvolgen in jouw functie, werkwijze en bij Nuon/Vattenfall? Past je toekomstperspectief nog bij jouw eigen wensen en mogelijkheden?"

Nuon-Collega Peter van der Veen vertelt hoe hij een nieuwe draai gaf aan zijn loopbaan.
Peter van der Veen was tot voor kort Technicus B bij de Hemwegcentrale. Onlangs kreeg hij de functie van KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu)-adviseur bij Warmte Klanten & Netten.

Twijfel niet en vooral niet aan jezelf!
Peter: “De functie die ik nu heb, geeft mij nieuwe energie en dat voelt goed. Twijfels over de overstap waren er wel degelijk, ik ging iets ondernemen wat buiten mijn comfortzone lag. 36 jaren op de Hemweg, dat is niet niks! Tijdens mijn sollicitatiegesprek kwamen we daarom een soort van stage overeen, om te kijken of we het allebei zagen zitten. Tijdens die stageperiode was ik al snel overtuigd van de diversiteit van werkzaamheden binnen de functie van KAM-adviseur. Tegen mijn collega’s zou ik willen zeggen: twijfel niet en vooral niet aan jezelf. Kansen komen voorbij en je kunt ze creëren door scholing en specialisatie. Je bent daarbij zelf in charge.
Doe jezelf niet te kort door te denken ‘dat kan ik niet’.”

Kansen vergroten.
Peter vertelt over wat hij zelf deed om zijn kansen te vergroten: “Als technicus kreeg ik veel te maken met contractors en ik wilde weten waar mijn rechten en plichten lagen. Daarom ging ik een paar jaar geleden de opleiding tot MVK (middelbare veiligheidskunde) volgen. Ik dacht mijn kansen binnen Nuon zo te kunnen vergroten. Daarnaast was ik altijd al wel geïnteresseerd in veiligheid.

Ik sprak af met mijn leidinggevende om de opleiding overdag te volgen. Het huiswerk deed ik thuis. Dat maakte het mogelijk voor mij om de opleiding te combineren met privé en werk. Het studeren naast mijn werk was ik uit het verleden nog wel gewend. Al mijn diploma’s op technisch gebied heb ik op de avondschool gehaald.”

Start met een kleine verandering.
De eerste stap naar kansen creëren voor jezelf is het veranderen van een van de elementen uit FlowMotion. Werk aan je vitaliteit, loopbaan, opleiding of oriënteer je op banen die jou leuk lijken en waar jij energie van krijgt. Zet bijvoorbeeld de Career Agent aan via intranet en krijg automatisch bericht over functies die jouw interesse hebben.

Maak tijd vrij!
127 collega’s gingen je voor tijdens de Carrièreweek afgelopen april. Zij maakten tijd vrij om stil te staan bij een specifiek onderwerp dat te maken heeft met hun carrière. Wat doe jij om je toekomst vorm te geven of wat heeft het jou gebracht om van loopbaan te veranderen?

Wil jij ook iets vertellen over ontwikkelingen binnen jouw organisatie, en de manier waarop jij hiermee omgaat? Stuur dan je verhaal in en inspireer anderen.

temp content

even geduld a.u.b.