Terug

Nieuwsbrief september 2015

Na de zomerperiode is er weer volop nieuws. Hieronder vind je nieuwsbrief Nummer 4, september 2015

Investeer in jouw talent

Welkom terug. Hopelijk ben je helemaal bijgetankt na een goede zomer. Misschien heb je de zomer ook wel gebruikt voor een terugblik én een blik vooruit op je leven en werk.

Vanuit het project www.investeerinjouwtalent.nl hebben we dat zeker gedaan. En wat dat heeft opgeleverd, lees je in deze nieuwsbrief.

 

Interview Ruud Cornelisse

Net voor de zomer hebben we Ruud Cornelisse, vakbondsbestuurder bij de FNV, gevraagd terug- en vooruit te kijken op de ontwikkelingen in de energiesector. Benieuwd naar de ervaringen van Ruud Cornelisse?  Het interview kun je lezen op de startpagina van www.investeerinjouwtalent.nl onder ‘Nieuws’ en onder ‘Artikelen’.

 

Talentenplatform wordt aangepast

De projectgroep heeft de zomerperiode gebruikt om de eerste ervaringen met en goede feedback op het Talentenplatform te gebruiken voor een eerste aanpassing. Deze wordt begin oktober 2015 doorgevoerd.

 

Events Nuon/EON/ Essent/GDF SUEZ

Bij EON, Nuon, Essent en GDF SUEZ staan events op het programma. Informatie vind je op de site en op de posters en flyers die binnen jouw bedrijf worden verspreid. Ook kun je collega’s uitnodigen via de speciale ‘Boomerangkaarten’ die worden ontwikkeld.

Om het aanmelden voor een event nog makkelijker te maken, kun je je vanaf twee maanden van te voren aanmelden via een speciale app. Zie ook de links in de kalender in deze nieuwsbrief

 

Start twitter

Ieders talent en voorkeur is anders, en dus sluiten we ook in de communicatie daarop aan. Naast de banners, posters, nieuwsbrieven en het Talentenplatform gaan we ook twitteren.

Volg ons via OOF_Events @OenO_PLb

 

Boomerang kaarten

Wie kent ze nog. De gratis boomerang-kaarten, vaak voorzien van een doordenker of een kwinkslag die je kon meenemen uit bijna ieder café. Het project Investeer in jouw talent heeft afgelopen zomer een set boomerang-kaarten ontwikkeld die worden verspreid over de verschillende bedrijven. We streven ernaar dat de boomerangkaarten vanaf oktober ook digitaal te versturen zijn via het Talentenplatform. Daarmee kun je een collega verassen of zelf inspiratie opdoen voor een nieuwe stap in je carrière

 

Careerchecks en Voorbereidingspakketten

Eind augustus hebben 332 collega’s één of meer zelftests gedaan op het Talentenplatform. Daarnaast hebben 94 collega’s hun carrière tegen het licht gehouden met een Careercheck en hebben 7 collega’s serieuze stappen gezet met een Voorbereidingspakket.

 

www.investeerinjouwtalent.nl in 3,5 minuut

Als je niet meer of nog niet helder hebt wat dit allemaal is, bekijk dan deze animatiefilm. In 3 minuten weet je (weer) wat de bedoeling is van het project Investeer in jouw talent’ en welke kansen het jou geeft. Je vindt deze film ook op het Talentenplatform. Daarnaast vind je rechts bovenaan iedere pagina onder het kopje ‘vraag en antwoord onder ’Waar begin ik? informatie over wat, voor wie en waarom van het Talentenplatform.

 

Veel gestelde vragen en antwoorden

Op het Talentenplatform vind je rechts bovenaan de pagina een lijst met veel gestelde vragen en de antwoorden daarop.

Staat jouw vraag er niet bij? Dan vind je in de koptekst een link waar je jouw vraag kunt stellen. Uiteraard krijg je dan zo snel mogelijk antwoord.

 

Events in 2015

Voor de rest van 2015 ziet de agenda er nu zo uit:

Maand

Wat

Waar

september

24: Loopbaanevent   Essent  

Den Bosch

oktober

8: Event E.ON

22: Carrièreworkshops Eneco

Rotterdam

volgt

november

12: Event Eon

17 of 18: Event GDF SUEZ

Maasvlakte

Lelystad

december

11: Gezamenlijk Kerstevent

O&O fonds Arnhem

 

Met vragen kun je terecht op het Talentenplatform www.investeerinjouwtalent.nl, bij je leidinggevende of bij HR.

 

Met vriendelijke groeten,

Karin Gibcus, Projectleider Sectorplan PLb

www.oof-plb.nl.


temp content

even geduld a.u.b.