Terug

Nieuwsbrief maart 2015

Iedere maand verschijnt er een nieuwsbrief. Hieronder vind je de nieuwsbrief Nummer 1, 6 maart 2015

Investeren in je eigen talent

 

In 2013 hebben kabinet, werkgevers  afspraken gemaakt om in een sterk veranderende arbeidsmarkt zoveel mogelijk mensen werkzekerheid te bieden en werkeloosheid te voorkomen. Binnen deze afspraken is het O&O fonds Productie- en Leveringsbedrijven (PLb) gestart met het project ‘Investeren in je eigen talent’ Het doel van dit project is om medewerkers zich bewust te laten worden van hun wensen en waarde als medewerker. Deze nieuwsbrief is één van de manieren waarop we je informeren over dit project.

 

Wat is het O&O fonds PLb?

Het O&O fonds PLb is een stichting die door vertegenwoordigers van de bedrijven en vertegenwoordigers van de vakbonden wordt bestuurd. Het O&O fonds is gericht op de uitvoering van cao-afspraken over opleiding, ontwikkeling en instroom-bevordering van medewerkers van Delta, Eneco, Eon, Essent, EPZ, GDF SUEZ, Nuon en Ziut.

 

Ontdekken wat je écht leuk vindt

In 2015 en 2016 biedt het O&O fonds jou de kans om vrijwillig en gratis te investeren in jouw talenten  en je persoonlijk te ontwikkeling. Dit kun je doen op de manier en het moment dat jou het beste past: via de computer, via workshops of individueel. Je kunt antwoord krijgen op vragen als: Waar sta ik nu, waar haal ik mijn motivatie vandaan, wat zijn mijn mogelijkheden, zowel binnen als buiten mijn eigen bedrijf?

 

Wie helpt mij daarbij?

Het O&O fonds heeft Matchcare gekozen als professionele partner in de uitvoering van dit project. Matchcare is een bureau met veel ervaring in het begeleiden van mensen op belangrijke loopbaanmomenten. Je hebt de keuze uit diverse workshops, zelftesten en individuele begeleiding. De begeleiding is in handen van een ervaren trainer of coach. Wil jij antwoord op vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik, zowel binnen als buiten mijn huidige werk? Het O&O fonds en Matchcare helpen je daarbij helpen. Door deze aanpak is vertrouwelijkheid gewaarborgd.

 

Wat is het Talentenplatform?

Het talentenplatform is een internetsite  waarop je interessante informatie vindt en verschillende zelftests kunt doen (wat voor soort mens ben ik? hoe goed ken ik mezelf?). Maar ook kun je hier je talentenportfolio opstellen, je CV plaatsen en/of aanscherpen, en zien welke vacatures er binnen en buiten de energiesector zijn voor mensen met jouw talenten.

De verwachting is dat het talentenplatform begin mei 2015 beschikbaar is.

 

De CareerCheck:

Met de CareerCheck kijk je terug op je loopbaan tot nu toe en krijg je advies over de toekomstige richting van je loopbaan (binnen of buiten je huidige bedrijf). Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Passen mijn talenten nog bij het werk dat ik doe?
  • Waar wil ik mij verder ontwikkelen?
  • Welke stappen moet ik daarvoor nemen?

 

Events met workshops:

Dit jaar wordt op diverse locaties in Nederland een aantal gratis events gehouden. Tijdens de events volg je praktische workshops, bijvoorbeeld over netwerken, online presenteren en het maken van een loopbaanplan. De events laten je zien wat je zelf kunt doen om het vervolg van je eigen loopbaan uit te stippelen, binnen of buiten je huidige functie.

 

Voorbereidingspakket:

Dit pakket bestaat uit uitgebreide scans/testen en één of meer persoonlijke coachgesprekken. Hiermee word je geholpen bij het maken van concrete loopbaankeuzes en het zetten van concrete vervolgstappen om jouw vaardigheden, competenties en kennis te ontwikkelen die nodig zijn om dat te gaan -of blijven!- doen wat je echt leuk vindt.

 

Vragen?

Benieuwd hoe dit er uit ziet en wat er verder gebeurt?  In mei presenteren we het Talentenplatform, de events, de CareerCheck en het Individueel Voorbereidingspakket op diverse locaties en zijn de data van de events bekend. Ook verschijnt over een paar weken een trailer met extra toelichting. Tot die tijd kun je met vragen terecht bij je leidinggevende of bij HR.

 

Met vriendelijke groeten,

namens het O&O fonds PLb, 

temp content

even geduld a.u.b.