Terug

Belbin teamrollen

De teamrollenmethodiek van Meredith Belbin is al jarenlang de onbetwiste hoofdrolspeler als het gaat om teamanalyse en teambuilding.

Samenwerken gaat niet vanzelf. Dat moet je willen, dat moet je kunnen, dat moet je leren. Het houdt in dat je op zoek gaat naar gezamenlijke doelen en belangen. Dat je inzicht hebt in waar iedereen goed in is en weet hoe je al die verschillende talenten – op het goede moment en op de goede plek – productief kunt maken. Kortom: dat je weet hoe je moet omgaan met al de verschillende karakters die samen het team vormen. Om dat te bereiken is een goed, constructief en beproefd model beschikbaar: het Teamrol-model van Belbin!

In de training van Matchcare (die voorafgegaan wordt gegaan door de online teamrollentest) brengen we alle rollen uit het team in kaart, en geven we uitleg over alle negen verschillende rollen die deel uitmaken van het team. Door elkaars kwaliteiten én valkuilen beter te leren kennen wordt de samenwerking, efficiency en hechtheid van het team vergroot – en dat vergroot uiteraard de slagkracht en het resultaat van elk team!

 

temp content

even geduld a.u.b.