Terug

Loopbaanverhaal Mark

Mark Slotboom vertelt over zijn loopbaan

Mijn naam is Mark Slotboom en ik werk momenteel als loopbaanadviseur met onder andere kandidaten uit de energiesector.

Mijn allereerste kennismaking met energiemedewerkers betrof de bespreking van de Careercheck met enkele medewerkers van EON. Wat mij direct opviel was het enthousiasme van de medewerkers als reactie op het initiatief van het O & O fonds PLb. Energiemedewerkers van de productie- en leveringsbedrijven kunnen namelijk gratis loopbaanevents bezoeken en gratis loopbaantesten- en producten afnemen via het talentenplatform www.investeerinjouwtalent.nl. Na dit gesprek formuleerde ik ook meteen een doelstelling voor mijn rol: het vasthouden van dit enthousiasme en van deze medewerkers echte ambassadeurs maken. Hopelijk verspreiden zij dan vervolgens woord onder hun collega's en gaat iedereen op een eigen manier aan de slag mijn zijn/haar loopbaan. Een andere doelstelling voor mij als adviseur is medewerkers écht verder helpen met instrumenten en begeleiding die bij hun persoonlijke situatie passen; bijvoorbeeld het verdiepingspakket. Dit is een handig product, welk samen met de kandidaat kan worden ingevuld, afhankelijk van de doelen die de kandidaat voor ogen heeft. Ik constateer af en toe enige terughoudendheid wat betreft de aanvraag van dit pakket, omdat men bang is teveel tijd hieraan te moeten bespreken. Gelukkig krijg ik achteraf altijd positieve feedback wat dit betreft en blijkt het kandidaten altijd 100% mee te vallen qua tijd en energie die ze erin steken.

Momenteel begeleid ik met heel veel plezier diverse kandidaten van onder andere Eneco, Essent, GDF Suez en E.ON. Het leuke hieraan voor mij is dat de persoonlijke situatie van deze kandidaten erg verschilt, waarop ook de doelstellingen, wensen en werkwijze wordt aangepast.

Mijn kernwaarden:

*Oprechte interesse en betrokkenheid tonen richting de medewerker en aandacht hebben voor de persoonlijke situatie. Deze verschilt vaak binnen organisaties en zelfs op afdelingen.

*Het enthousiasmeren van kandidaten om met hun loopbaan aan de slag te gaan door mijn eigen positieve energie door te geven aan hen. 

temp content

even geduld a.u.b.