Terug

Jouw online profiel

Heb jij je weleens afgevraagd hoe belangrijk social media is als je gaat solliciteren?

Recruiters gebruiken sociale media om kandidaten na te gaan. ‘Wat doet de kandidaat in zijn/haar vrije tijd?’ en ‘Past de persoon binnen onze organisatie?’. Nog voordat je de kans heb gekregen om je face-to-face voor te stellen heeft de recruiter zich al een eerste beeld van je gevormd.

Daarnaast gebruiken recruiters social media om kandidaten te benaderen voor een bepaalde vacature. Ze willen een bepaalde doelgroep aanspreken met hun vacature en doen dit door de vacature te plaatsen op het medium waar de doelgroep actief is. 

 

Hoe belangrijk is het om LinkedIn of Twitter te hebben?

Tegenwoordig zoeken en benaderen veel recruiters via LinkedIn geschikte kandidaten. Daarom is het belangrijk dat je gevonden wordt op LinkedIn. Meer informatie over het belang van een goede kopregel op LinkedIn vind je hier.

Daarnaast kan je LinkedIn gebruiken om aan informatie te komen, bijvoorbeeld over het bedrijf waar je gaat solliciteren. Daarnaast plaatsen veel bedrijven hun vacatures op LinkedIn en Twitter.

 

Oofsprite

Tips voor een goed LinkedIn profiel

Zorg dat je LinkedIn-profiel goed onderhouden is en scherm je netwerk niet af. Ook als je nog niet zo’n groot netwerk hebt, bijvoorbeeld omdat je een starter bent.  Laat zien wie in jouw netwerk zit en wees in je communicatie open en eerlijk.

Tips voor Twittergebruik

Gebruik Twitter om met mensen in contact te komen. Daarnaast biedt Twitter de mogelijkheid om te laten zien dat je in staat bent om in 140 tekens een dialoog aan te gaan. Een recruiter krijgt ook een goed beeld van je interessegebieden door te zien wie je volgt op Twitter of waar je over tweet.

 

Oofsprite

 

Ga netwerken en sta open voor anderen.

temp content

even geduld a.u.b.