Terug

Wat is een ePortfolio?

Wil je een gestructureerd overzicht van jouw leer- en werkervaring, vaardigheden en talenten? Dat kan met het ePortfolio.

In een ePortfolio verzamel je jouw gegevens: van contactgegevens tot werkervaring, van foto's tot relevante documenten. Jouw loopbaanbagage en ontwikkeling op één plek. En jij hebt de regie, want op je publieke ePortfolio toon je alleen wat jij wilt laten zien.

 

Wat is een ePortfolio?

Het ePortfolio is een persoonlijk, digitaal dossier waarin je je leer- en werkervaring en persoonlijke gegevens kunt verzamelen, ordenen en bijhouden. 

Het voordeel van een ePortfolio is dat je altijd een actueel overzicht bij de hand hebt op het moment dat je jouw opleidingen, werkervaring, vaardigheden en talenten wilt presenteren. 

 

Van een ePortfolio naar een publiek ePortfolio 

Jij bepaalt zelf welke informatie je wilt delen met anderen. Dit doe je via het publieke ePortfolio. In het publieke ePortfolio laat je aan de buitenwereld zien wat op dat moment voor jou relevant is. Je kunt er voor kiezen om op je publieke ePortfolio niet al je werkervaringen te tonen, maar des te meer opleidingsgegevens. Jij bepaalt dit zelf; privacy staat voorop. 

 Site Background

Maar ik heb toch een cv?

Een ePortfolio is meer dan een cv. In je cv kun je immers niet relevante documenten stoppen, zoals een scriptie of een powerpoint presentatie gevuld met producten waaraan jij hebt meegewerkt. Ook is je ePortfolio op een persoonlijk webadres (url) te vinden. Waarbij je zelf kan bepalen of die voor iedereen zichtbaar is, vindbaar in google is of dat het juist helemaal afgeschermd is.

 

Loopbaanontwikkeling met behulp van je ePortfolio

Bovendien is het ePortfolio een plek waar je de resultaten van persoonlijkheidstesten kan verzamelen of van waaruit je aan de slag kan met een loopbaancoach. De coachresultaten en testresultaten zijn niet voor andere mensen zichtbaar, alleen voor jou. Het ePortfolio is dus niet alleen een tool waarmee je jezelf kan presenteren, met een ePortfolio werk je ook gemakkelijker aan je loopbaanontwikkeling.

 

Het ePortfolio, de plek voor jouw loopbaan bagage

Werk is van de werkgever, maar je loopbaan, die is van jou! Als je van werkgever wisselt is het handig als je jouw loopbaanbagage mee kan nemen. Dit kan met behulp van een ePortfolio. In een ePortfolio verzamel je immers alles waar je aan hebt gewerkt, wat je hebt geleerd en hoe je je hebt ontwikkeld.

temp content

even geduld a.u.b.