Terug

Durf te dromen!

Durf te dromen - maak een lijstje!

Heb je een droom? Alles wat je nodig hebt die waar te maken, is een pen en papier, een internetverbinding en dit boek.' Prima flaptekst.
Yuval Abramovitz - UV mag ook - geeft een workshop, zijn eerste in Nederland. Entree, koffie, thee, pen en papier zijn gratis, zijn boek niet.

Op zijn zestiende viel UV op zijn hoofd: twee benen verlamd. Artsen wisten het niet meer, en mazzeltov ermee. Uit verveling begon hij lijstjes te maken, met dromen. De Chinese muur beklimmen. Acteur worden. Een boek publiceren.

En wat gebeurde? Na een jaar kon hij weer lopen. Een medische verklaring was er niet, maar UV wist: mijn lijstjes. Dat was de diepe drijfveer.
Hij begon een blog, The List, en dat is inmiddels een wereldwijd succes. Het gegeven is simpel: doe een wens en vraag om hulp. "The word 'help' opens hearts."

Wat De workshop Shout out your dreams
Waar Pllek, TT Neveritaweg
Wie Yuval Abramovitz en zo’n veertig dromers, allemaal met pen en papier. 
Wanneer dinsdag 28 juni, 19.00 tot 22.30 uur

Drank en spijs *

Sfeer **
Hans wil ook best gratis door Australië, nee, doe maar Cuba

Gratis door Australië reizen? Binnen een paar weken tal van overnachtingen. Een ontmoeting met Oprah? Iemand weet de het e-mailadres van haar assistent.

Durf te dromen! En schreeuw het daarna van de daken. "Het is The bucketlist, maar dan zonder dood te gaan. Begin nu al! Gebruik Facebook, Twitter, Instagram. Everything is possible. This is the game. Just try."
Buiten begint het te regenen. De druppels tikken op de golfplaten van Pllek. UV: "The sky is crying on me."

We krijgen drie minuten om een lijstje te maken met onze dromen. "And behave like a child!" Dus niet denken: ja maar, mijn ouders dit, geld en tijd dat, lukt toch niet, gênant. Nee! Durf!

Door de boxen klinkt Dream a ­little dream of me.
Nu gaan we meemaken dat 'sharing amazing' is, want we zijn hier tenslotte met zijn veertigen, hulp is nabij. Iemand die zijn droom wil voorlezen?

Een makelaar wil wel: "Minder werken, en meer geld verdienen."
Tips? Iemand een goed idee?
Iemand oppert een e-book te schrijven over de makelaardij, UV zelf adviseert een eigen YouTube-kanaal. "Be a persona." Makelaar blij.
Het meisje met groen haar en een draaiende vlogcamera dan: "Rijk worden door mezelf te zijn."
Iemand?

Een blog misschien, of een You­Tubekanaal. Nee, dat heeft ze allemaal al. UV heeft de gouden tip: "Wat je wilt is te algemeen. Wees specifiek."
De hemel is inmiddels opengebarsten en ramt op de golfplaten.
We moeten thuis allemaal ons lijstje herschrijven, met een duidelijke droom. En dan: shout it out!

Goed dan. Een appartementje in San Sebastian. En anders een lekkerder notenmix in De Engelse Reet.
Zo. Nu eens kijken wat er gebeurt

temp content

even geduld a.u.b.