Terug

Werk aan je sterke kanten, niet je zwakke!

Je kunt beter van die 7 een 9 maken, dan van die 4 een 6 proberen te maken!

Marc Lammers heeft jarenlang het Oranje dames hockeyelftal getraind. Tot zijn grote frustratie eindigde hij de eerste jaren met zijn team continu op de tweede plaats... Hoe hard zij ook werkten, die gouden plak ging steeds aan hun neus voorbij. Tot hij doorkreeg dat hij zelf het probleem was. Hij werkte vooral aan de zwakke kanten van zijn team: https://www.youtube.com/watch?v=_tUaHxNzjxI 

Als het om persoonlijke ontwikkeling, teamsamenwerking, of organisatieontwikkeling gaat, we zijn in ons nuchtere kikkerlandje snel geneigd de focus te leggen op wat nog niet zo goed gaat. We maken liever van een 3 een 6, dan dat we ons durven onderscheiden en onze energie gebruiken om van een 7 een 9 te maken. En dat is jammer, want dat laatste is een stuk leuker, het gaat sneller en het levert ook nog eens betere resultaten op. Een Wereldtitel, bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=6Sf9idr-cxo (Karres scoort 6 keer op het WK van 2006, o.m. met een fenomenale tip-in op 1.04mins... whoa...)

Wat zijn jouw talenten eigenlijk? En belangrijker nog: benut je ze optimaal? Of weet je het eigenlijk niet echt goed? Dan is het wellicht interessant voor je om, net als Marc, het roer om te gooien.

Lees hier een aantal tips.

temp content

even geduld a.u.b.