Terug

Vergroot je inzetbaarheid

Hoe kun je in een tijd van veranderingen ervoor zorgen dat je in balans bent en gemotiveerd aan de slag blijft binnen of buiten je huidige werkomgeving? Investeer in jezelf en ga slim om met je tijd.

Je inzetbaarheid vergroten, dat heb je grotendeels in eigen handen. Vijf tips:

  1. Ga regelmatig het gesprek aan met je werkgever over jouw werkwensen. Als je uitspreekt wat je verwacht van je werk, nu en in de toekomst, kun je zelf beter inspelen op kansen die voorbij komen en zal je ook sneller gevraagd worden.
  2. Ga serieus om met functioneringsgesprekken. Dit soort gesprekken kunnen je duidelijk maken wat je al goed kunt, en waarin je je nog verder kunt ontwikkelen.
  3. Wil je bepaalde kwaliteiten en competenties ontwikkelen, maar kan dat niet binnen je huidige functie, kijk dan eens of er binnen jouw team, afdeling of bedrijf andere activiteiten zijn waarbij dit wel kan. Je kunt ook  vrijwilligerswerk gaan doen, binnen een veld dat je aanspreekt of in een functie waar je wat van kunt leren.
  4. Ga (nog) meer netwerken. Je kunt je netwerk uitbreiden binnen je eigen vakgebied, maar je kunt ook op zoek gaan naar contacten die werken in werkvelden die je nog meer interessant vindt.
  5. Wees op de hoogte van de veranderingen op de arbeidsmarkt. In het algemeen is er een trend gaande dat banen steeds minder specialistisch worden. Kijk dus af en toe eens welke competenties voor soortgelijke functies bij andere bedrijven worden gevraagd en  ga bij jezelf na of je aan die vraag zou kunnen voldoen.

 Site Background

Kun je nog wel een steuntje in de rug gebruiken?

  • Doe eens een self-assessment. Aan de hand van het kernkwadrant van Ofman krijg je bijvoorbeeld een goed inzicht in je eigen kwaliteiten en valkuilen.
temp content

even geduld a.u.b.