Terug

Wat wil je?

Ook al zo’n gewetensvraag: wat wil je nu eigenlijk? Maar wel een goede vraag om het antwoord op te weten voordat je op zoek gaat naar een andere invulling van je werk of misschien zelfs naar een andere baan.

Ontdekken

Gewoon maar reageren op dingen die je wel leuk lijken, werkt op de langere termijn vaak toch niet goed. Wat je wilt, hangt natuurlijk in grote mate samen met wie je bent: in jouw perfecte baan zullen jouw persoonlijke eigenschappen immers goed tot hun recht komen. Eigenlijk is uitvinden wat je wil dus een volgende stap na onderzoeken wie je bent. Je gaat antwoorden zoeken op vragen als: welke werkwaarden vind ik belangrijk, werk ik liever alleen of in een team, krijg ik energie van leidinggeven en waar hecht ik meer waarde aan, flexibiliteit of stabiliteit?

En ook voor deze vraag geldt weer: als je hier de antwoorden op weet, heb je een grote slag geslagen in je loopbaanontwikkeling. Weten wat je wilt, betekent namelijk dat er meer deuren voor je zullen opengaan. Opeens blijken er allemaal banen te zijn die je misschien niet eerder zou hebben overwogen, maar die eigenlijk goed aansluiten bij wat je wilt. Je ben kansen aan het creëren voor jezelf!

Site Background

Aan de slag en kom erachter wat je wil!

Erachter komen wat je wil, kan op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk bij jezelf beginnen: ga er eens echt voor zitten, en laat je gedachten de vrije loop. Laat je niet tegenhouden door rare ideeën, of ideeën die je ‘nooit’ kunt waarmaken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan wat je wilde worden toen je klein was. Kun je nu nog terughalen waarom je dat zo graag wilde? En zitten daar misschien elementen in waar je nu ook nog blij van wordt?

 

Wat ook motiverend kan werken hierbij is om je wensen positief te formuleren. Je maakt in je werk nu vast wel eens situaties mee waar je niet blij mee bent. Je kunt dus bedenken wat je niet wil, maar het is prettig om het voor jezelf andersom om papier te zetten. Dus niet: ik hou niet van autoriteit, maar: ik ben graag eigen baas of ik ben graag eindverantwoordelijk voor een bepaald product of bepaalde dienst.

 

Je zult zien: meer inzicht in wat je wil, geeft je kansen en mogelijkheden. Je gaat ontdekken dat er meer bij jou past dan je waarschijnlijk altijd al dacht of waaraan je tot nu toe gehoor hebt gegeven. Wil je een concrete stap maken naar een andere functie, dan kunnen de uitkomsten van je eigen onderzoekje en de test een geweldige opstap vormen naar een goed cv en –sollicitatiebrief.

temp content

even geduld a.u.b.