Terug

Wie ben jij?

Misschien wel de belangrijkste vraag als je je aan het oriënteren bent op je loopbaan: wie ben ik eigenlijk? En meteen ook een van de moeilijkste vragen.

Ontdekken

Jezelf omschrijven doe je bijna automatisch vanuit het werk dat je nu doet en het bedrijf waar je nu werkt, maar het levert natuurlijk veel meer op als je een beeld van jezelf kunt schetsen dat iets zegt over jou als medewerker, niet als medewerker van bedrijf X, in functie Y. 

En het levert je meteen enorm veel op: als jij weet wie je bent, weet je ook wat voor werk bij je past, binnen wat voor omgevingen je (nog meer en nog beter) tot je recht komt en dan kun je daar vervolgens ook doelgericht naar op zoek: in een aanpassing van je functie, bij een nieuwe baan of in een ander bedrijf. Je gaat werk doen dat daadwerkelijk bij je past.

Site Background

 

Aan de slag met het ontdekken wie je bent!

Erachter komen wie je bent, kan op verschillende manieren. Waarschijnlijk heb je zelf een helder beeld van hoe je je gedraagt, maar dat kan je ook tegenwerken: die ideeën kunnen zo in je hoofd zitten dat het lastig is om daar nog nieuwe ideeën over te bedenken. Input van anderen kan dus heel veel opleveren in de zoektocht naar jezelf. Vraag bijvoorbeeld eens vijf mensen uit je omgeving naar jouw goede eigenschappen en minder goede eigenschappen. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld (kritische) vrienden of (oud-)collega’s vragen: zo krijg je een goede mix van eigenschappen die jou beschrijven.

 

Als je deze input hebt verzameld is de Big 5-test eigenlijk een noodzakelijke verdieping. Deze test gaat vrij uitgebreid in op verschillende persoonskenmerken en geeft je daarmee inzicht in hoe jouw persoonlijkheid in elkaar zit.  Hiermee krijg je antwoorden op de vragen: past het werk dat ik doe bij me, of sluiten andere werkzaamheden beter aan bij mijn persoonskenmerken? Of: wat past nog meer bij me?

 

Je zult zien: meer inzicht in jezelf geeft je kansen en mogelijkheden. Je gaat ontdekken dat er meer bij jou past dan je waarschijnlijk altijd al dacht of waaraan je tot nu toe gehoor hebt gegeven. Wil je een concrete stap maken naar een andere functie, dan kunnen de uitkomsten van je eigen onderzoekje en de test een geweldige opstap vormen naar een goed cv en –sollicitatiebrief.

 

Daarnaast biedt het O&O fonds jou de unieke mogelijkheid om de gratis CareerCheck te doen. De CareerCheck bestaat uit de LoopbaanVerkenner. Dit is een test die je op een zelfgekozen tijd en in je eigen tempo kan invullen, en die je naast inzicht in je competenties, beroepsinteresses en werkactiviteiten ook de mogelijkheid geeft om een echt helder idee te krijgen van je persoonlijkheid en drijfveren.

Wacht niet langer en meld je nu aan voor de CareerCheck.

temp content

even geduld a.u.b.