Terug

Ben jij duurzaam inzetbaar?

“Verandering is de enige constante in de wereld”, een flauwe kreet misschien, maar wel een die voor ons allemaal steeds belangrijker wordt! Wanneer je kijkt naar wat er de laatste tien jaar bij jouw werkgever is gebeurd, dan krijg ook jij dat vast wel bevestigd. En hoe ben jij daar op voorbereid?

Ben jij “duurzaam inzetbaar”?

Duurzaam inzetbaar zijn en blijven betekent dat je je hele loopbaan niet alleen je werk goed doet, maar ook continu bezig bent met de langere termijn. Dan komen vragen aan bod zoals:

  • Wat heb ik te bieden, waar ben ik goed in, waar beleef ik het meeste plezier aan?  
  • Wat is de werkgever en de functie waarin ik helemaal tot mijn recht kom?
  • Hoe kan ik me hierin of in een ander interessegebied verder ontwikkelen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik dit werk lichamelijk en geestelijk kan blijven doen?

 

Werkgevers zijn zich ervan bewust dat ze hun werknemers geen baan tot aan het pensioen meer kunnen beloven. Een goede werkgever laat het daarom niet bij woorden maar voegt daar daden aan toe. In het kader van “het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid” wordt er beleid gemaakt en uitgevoerd op de volgende onderwerpen:

  1. Fysieke belasting en veiligheid
  2. Gezondheid en vitaliteit,
  3. Ontwikkeling en opleiding,
  4. Werkstress
  5. Betrokkenheid

Een voorbeeld van een hulpmiddel bij persoonlijke ontwikkeling is een Talentenplatform zoals dit, met producten en diensten, waarmee daar invulling aan gegeven kan worden.

 

Misschien heb jij nog niet echt bij dit thema stilgestaan. Als je dit leest heeft iets blijkbaar je aandacht getrokken. Ga dan eens voor jezelf beoordelen of het ook voor jou tijd wordt om een daad bij de gedachte te voeren. Met behulp van de selfassessment: “Mijn Loopbaan APK” geef jij aan in welke mate jij een aantal thema’s belangrijk vindt en hoe je huidige baan daaraan beantwoordt. Dat is een mooie opstap naar verder onderzoeken van de vragen zoals hierboven staan genoemd.

 

Startdegratisopdracht

Maak vervolgens slim gebruik van het aanbod van producten en diensten die jou op het gebied van je loopbaanontwikkeling verder kunnen helpen. Zo kun je er zelf voor zorgen dat jij voor werkgevers met hun steeds veranderende eisen en verwachtingen “duurzaam aantrekkelijk” blijft.

 

Veel succes!

 

temp content

even geduld a.u.b.