Terug

Wat zijn drijfveren en hoe krijg ik daar zicht op?

Waar kom jij 's ochtends je bed voor uit? Waar krijg jij energie van? Waardoor raak jij gemotiveerd? Vragen waar je eigenlijk niet echt bewust bij stil staat maar die wel van grote invloed zijn op je keuzes en beslissingen. Kortom wat zijn jouw drijfveren?

Carrière maken

Als je niet zelf de regie hebt over je eigen loopbaan, rol je vaak automatisch van de ene functie of opleiding naar de andere. En dan kan het dus zomaar gebeuren dat je het op een gegeven moment niet meer naar je zin hebt in een baan. Op zo'n moment is het goed om eens te onderzoeken wat jouw drijfveren zijn. Bekijk hier alle drijfveren die worden onderzocht in de test.

 

Drijfveren & Carrière maken

Wat vind je belangrijk in je werk? Waar word je gelukkig van? Wanneer vind je een baan echt leuk? Hoe vind je de carrière die bij je past? Moeilijke vragen, waar niet zonder meer een antwoord op bestaat.

Onderzoek heeft laten zien dat als je weet wat je waarden zijn en je een baan kiest die overeenkomt met die waarden, je veel meer kans maakt om gelukkig te zijn in die baan. Die waarden heten carrièreankers. Ben je bijvoorbeeld een creatieveling in hart en nieren, dan zul je jezelf in een routinebaan als snel gaan vervelen. En dat geldt ook voor minder extreme voorbeelden.

 

Drijfveren test: Carrière Ankers

Werk dat jouw belangrijkste carrière anker bevat, verschaft je meer bevrediging en een gevoel van 'op je plaats' te zijn, dan werk dat niet overeenkomt met het carrièreanker dat het meest bij je past. Het is dus handig om een test te doen die laat zien wat jouw belangrijkste Carrièreankers zijn. Wat zijn jouw drijfveren? Als je dat weet is het gemakkelijker om een leuke baan te zoeken en vinden.

 

Aan de slag

Wacht niet langer en doe de gratis Carriere Ankers-test.

 

Site Background

temp content

even geduld a.u.b.