Terug

Jouw LinkedIn profiel

in het gebruik van LinkedIn kun je een voorkeurstaal selecteren, een goede profielfoto uploaden en je kunt kiezen het te gebruiken via een tablet of telefoon.

Taal selecteren

Je hebt in LinkedIn de keuze uit heel veel talen. Kies een taal die jij het prettigste vindt. Alle standaard tekst komt dan in die taal te staan. Alles tekst die mensen zelf invullen op hun profiel staat uiteraard in de taal die zij zelf hebben ingevuld. LinkedIn is van oorsprong een Amerikaans bedrijf. Nieuwe functies worden dan ook standaard eerst in het Engels doorgevoerd. Wil je de nieuwste functies als eerst kunnen gebruiken en niet wachten op de NLse uitrol kies dan Engels als taal. Om je taal te kiezen scroll je in je profiel helemaal naar de onderkant van de pagina. Hier zie je “taal” staan in de navigatie. Als je daar overheen gaat met je muis zie je de talen die beschikbaar zijn en kunt selecteren. Je vindt deze knop ook onder je foto in de zwarte balk rechts boven.

Een goede profielfoto

LinkedIn is een netwerk van mensen. Je wilt dan ook graag een mens zien als je met iemand communiceert via LinkedIn. Een foto op je profiel is dan ook echt nodig. Probeer zo veel mogelijk dezelfde foto te gebruiken op verschillenden sociale media profielen zodat je herkenbaar bent. Foto’s met huisdieren, op het strand in je bikini of met een cocktail in je hand zijn over het algemeen niet geschikt. Maar wat is dan wel een goede profielfoto? Een goede manier om erachter te komen wat voor associaties mensen hebben bij jouw foto is de site Photofeeler. Je kunt hier meerdere foto’s van jezelf uploaden en laten beoordelen door andere gebruikers. Je wordt beoordeeld op kenmerken als professionaliteit, aaibaarheid, invloedrijk, geloofwaardigheid etc. De foto die het best scoort op de kenmerken die jij wilt uitstralen gebruik je op je profiel. Gebruik van de site is gratis, de enige tegenprestatie die je moet leveren is het beoordelen van foto’s van anderen. Je kunt de site hier vinden: https://www.photofeeler.com/

Gebruik maken van LinkedIn via de tablet of telefoon

Uiteraard kun je LinkedIn ook gebruiken via je telefoon of tablet. Via de appstore of Google Play kun je de app gemakkelijk vinden. Vooral als je je profiel gaat aanmaken is het handiger om gebruik te maken van een laptop of pc, dit geeft je net wat meer functies om het netwerk optimaal te gebruiken. Als je net iemand ontmoet hebt die je direct graag uitnodigt voor je LinkedIn netwerk dan zal je snel naar je telefoon grijpen. Dit kan uiteraard. Houd er alleen wel rekening mee dat je een extra handeling moet verrichten om mensen een persoonlijke tekst te sturen in de uitnodiging (en dat wil je natuurlijk altijd!). Zoek de persoon mbv de zoekfunctie. Op het profiel zie je nu direct de blauwe balk met connectie maken staan. Als je hier op klikt verstuurt LinkedIn direct de standaard uitnodiging, dit wil je voorkomen. Rechts bovenaan zie je drie bolletjes, als je hier op klikt krijg je een uitklapmenu met de optie “uitnodiging aanpassen”. Klik hierop en je kunt je eigen tekst maken en versturen met de uitnodiging, wel zo persoonlijk!

temp content

even geduld a.u.b.