Terug

Netwerken en je online identiteit

Dé tip voor werkzoekenden is tegenwoordig “begin en blijf netwerken”. Wie een baan zoekt moet socializen en zichtbaar zijn. Maar hoe profileer je je op een goede manier en hoe creëer je een effectieve, maar waarheidsgetrouwe, online identiteit?

Netwerk tips

Vijf tips of effectiever te netwerken door gebruik te maken van je online identiteit lees je hieronder:

 1. Googleability
  De eerste tip, mocht je het nog nooit gedaan hebben: check hoe googleable je bent! Wat is er allemaal te vinden als je jou naam tussen twee aanhalingstekens intikt in google?
   
 2. LinkedIn
  Wil je een online profiel aanmaken en dat echt inzetten voor je carrière? Bijna alle mensen die professioneel netwerken zijn op LinkedIn te vinden. LinkedIn is een plek om jezelf te presenteren; upload je CV, verzamel referenties, laat zien welke opleidingen je hebt gevolgd en leg netwerkcontacten. Recruiters checken LinkedIn als een sollicitatie binnenkomt, maar LinkedIn is ook handig om zelf interessante bedrijven te benaderen.
   
 3. Overeenstemming
  Zorg dat je over elk detail eerlijk bent. Het heeft geen zin om je beter voor te doen dan je bent, uiteindelijk komen mensen in een echt gesprek achter de waarheid. Zorg dus dat jouw CV en hoe je profileert op netwerksites overeenstemt. Verder is het belangrijk dat er geen rare verschillen bestaan tussen hoe je jezelf op verschillende online profielen presenteert.
   
 4. Privacy (Carrierenetwerk vs. Vriendennetwerk)
  LinkedIn wordt veelal gezien als professioneel netwerk waar je echt aan je carrière werkt. Het is logisch als je wil dat recruiters vooral dit profiel bekijken en niet je Hyves of Facebook. Deze twee worden veelal gezien als vriendennetwerk. Het is dus verstandig na te denken over hoeveel zichtbaar is op sites als Hyves of Facebook. Bekijk jouw privacy instellingen of monitor je eigen profiel en verwijder berichten of foto's die negatief effect kunnen hebben.
   
 5. Maak keuzes: Hoeveel netwerken heb jij?
  De meeste mensen zijn maar op twee of drie sociale netwerken serieus actief. Het is dus verstandig om accounts waar je niks mee doet te verwijderen. Verder hoef je ook niet op elke netwerksite een account te hebben. Kies waar jij je het prettigst bij voelt. Misschien heb je zelfs liever een eigen website, in plaats van een profiel op LinkedIn of Facebook.

Site Background

temp content

even geduld a.u.b.