Terug

Carrière maken met LinkedIn

Solliciteren via Twitter was een tijdje geleden dé nieuwsflash. Twitterend aan een baan komen zou de nieuwe manier van solliciteren zijn. Maar ook jobhunten op LinkedIn is en blijft hot.

Link jezelf naar een baan

Bij deze tien suggesties om zo goed mogelijk gebruik te maken van jouw LinkedIn account bij het netwerken & zoeken naar nieuwe arbeidsmogelijkheden.
 

Carrière via LinkedIn

 1. Compleet Profiel
  Zorg ervoor dat jouw profiel zo compleet mogelijk is, met een compleet profiel verhoog je jouw googlability en je maakt jezelf vindbaarder voor potentiële werkgevers.
   
 2. Customize je Publieke Profiel
  Pas de link van jouw LinkedIn account aan. Verander het standaard unieke nummer in jouw eigen naam. Door dit te doen ben je beter vindbaar op Google en daarnaast is het handig omdat je deze link in je CV kan vermelden.
   
 3. Schrijf een Summary & Specialties
  Besteed enige tijd aan jouw persoonlijke samenvatting. Netwerkcontacten en potentiële werkgevers willen hier in één oogopslag kunnen lezen met wie ze te maken hebben en wat voor specialiteiten je te bieden hebt.
   
 4. Vergroot je LinkedIn Netwerk
  Ga op zoek naar netwerkcontacten. Kijk bijvoorbeeld bij bedrijven waar je voorheen hebt gewerkt en nodig uit wie je kent. Weet je niet hoe je moet netwerken, lees dan het artikel over netwerken.
   
 5. Geef en krijg Recommendations
  Vraag recommendations aan mensen waarmee je goede professionele ervaringen hebt en die je vertrouwt. Wanneer je een recommendation krijgt zou je degene waarmee je goed hebt samengewerkt ook een feedback terug moeten geven. De recommendations zijn een extra aanvulling op jouw profiel en zorgen voor een positieve uitstraling van je account.
   
 6. Word lid van LinkedIn Groups & Associations
  Voor elke carrière of industrie is wel een relevante LinkedIn group te vinden. Word lid van de groepen die op jou van toepassing zijn en participeer in de discussies.
   
 7. Update je Status
  Zorg voor relevante werk geschiedenis en updates van jouw bezigheden.
   
 8. Voeg Applicaties aan je LinkedIn toe
  Net als bij de iPhone kun je op LinkedIn zogenoemde Apps toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie die je voor je werk hebt gebruikt of een WordPress blog.
   
 9. Job Hunten & Solliciteren op LinkedIn
  Zoek actief op LinkedIn naar banen en solliciteer direct met je LinkedIn account. Sommige bedrijven posten alleen op LinkedIn hun openstaande vacatures, dus maak daar gebruik van.
   
 10. Blijf Netwerken, ook wanneer je een baan hebt
  Dit is eigenlijk de gouden regel van het netwerken: Blijf netwerken, ook wanneer je een baan hebt! Netwerken is iets waar je tijd in moet steken en niet alleen aan moet beginnen als je werkloos bent en wanhopig om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Netwerken is een geef en neem proces.
   
Oofsprite

Carrière via LinkedIn en het Talentenplatform

Als je jouw LinkedIn account importeert in het Talentenplatform, kun je in de vacaturebank direct zien of je al connecties hebt. Daarnaast is LinkedIn importeren handig, omdat je dan direct jouw ePortfolio vult met al je gegevens.

temp content

even geduld a.u.b.