Terug

Hoe voer je een netwerkgesprek?

Je hoort er steeds meer mensen over: Netwerken. Maar wat is netwerken, waarom is het belangrijk en nog belangrijker hoe voer je eigenlijk een netwerkgesprek? In dit artikel lees je alles over hoe je effectief een netwerkgesprek kan voeren.

Hoe voer je een netwerkgesprek?

We netwerken in het dagelijks leven automatisch en is het heel vanzelfsprekend. We doen vaker dan we denken een beroep op de praktijkervaring van anderen. Ook voor alledaagse dingen. Die vanzelfsprekendheid moet je eigenlijk ook zien te krijgen in een carrière gerelateerd netwerkgesprek

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een netwerkgesprek is het belangrijk dat je begint te vertellen door wie en hoe je met je gesprekspartner in contact bent gekomen. Wees duidelijk over je doel en geef aan waarom je speciaal met deze persoon contact hebt opgenomen. Over welk onderwerp wil je van gedachten wisselen?

Site Background
 Begin en eind van een netwerkgesprek

Neem de tijd om te bedenken hoe je jezelf zult voorstellen en hoe je jouw doel zo duidelijk mogelijk over kunt brengen. Een valkuil is dat het gesprek aan de telefoonof in een e-mail contact begint, het doel is echter een afspraak. Een face-to-face meeting. Houd daarom telefoongesprekken en e-mail contact kort en zakelijk. Verder is het altijd goed om je contact na het netwerkgesprek te bedanken, laat weten wat het gesprek voor jou heeft opgeleverd.
 

temp content

even geduld a.u.b.