Terug

Zet je een foto in je cv?

In een cv staan natuurlijk jouw contact gegevens, werkervaring, opleidingen en misschien iets over je interesses. Maar een dilemma ontstaat, als je moet beslissen of je ook een foto in je cv zal zetten. To do or not to do?

Ja of nee: Foto in je cv?

Als algemene regel kan je aanhouden dat een foto professioneel of representatief moet zijn en dat een foto een meerwaarde is, als het relevant is voor de functie. Maar aan de andere kant wordt anno 2011 tijdens de selectieperiode voor sollicitaties, meer dan eens gecheckt hoe je online identiteit eruit ziet. Recruiters komen dan meestal ook foto's tegen. Dus wat is wijsheid? Een foto met cv versturen of zonder?

 

Oofsprite

Waarom wel een foto in je cv:

  1. De werkgever heeft gelijk een totaal plaatje van wie jij bent en wat je kan.
  2. Met een foto in je cv, word je beter onthouden en daardoor sneller uitgenodigd.
  3. Veel contact met mensen in de betreffende functie? Laat met een foto zien dat je representatief bent.

Waarom geen foto in je cv:

  1. Een foto kan de aandacht afleiden van de inhoud van je curriculum vitae.
  2. Het kan gebeuren dat je foto in de beoordeling van je cv een te grote rol gaat spelen of dat een verkeerd beeld ontstaat. Houd hier dus rekening mee.
  3. Door een foto te plaatsen, kan je sommige mensen het gevoel geven dat je het niet erg vindt om op uiterlijk beoordeeld te worden. Dit kan oppervlakkig overkomen.
Oofsprite

 

Foto in je cv een must? #durftevragen

Op Twitter vroegen we via #durftevragen wat mensen vinden van een foto in je cv. De antwoorden liepen uiteen. Waar de één het een echte no-no vindt, staat de ander er wel voor open. Lees een greep uit de reacties hieronder:

Foto _in _cv _een _must

Het viel op dat een foto in het cv zeker geen must is, maar dat het wel kan en ook zeker positief effect kan hebben. Het is wel verstandig om eerst de organisatie en vacature te bestuderen waarop je solliciteert, voordat je een keuze maakt. Daarnaast is een foto plaatsen zeker handig (ook al zou het niet moeten uitmaken) als je weet dat je er je voordeel mee kan doen. Een aantal plaatst liever geen foto, maar wel een link naar hun LinkedIn account waar een foto is te vinden.

temp content

even geduld a.u.b.