Terug

Sympathieker, oprechter en opener door spiegelen

Is het je weleens opgevallen hoe mensen op elkaar reageren als ze het tijdens een gesprek met elkaar eens zijn?

Naast het knikken en elkaar aanvullen nemen ze elkaars houding over: de een leunt naar voren en de ander volgt hem in zijn beweging, de een wrijft in zijn nek, de ander doet dat op gelijke wijze.

Je kunt deze non-verbale communicatie zien als een manier waarop ze tegen elkaar zeggen: ‘ik ben het helemaal met je eens’. En na afloop van het gesprek zullen ze beide het gesprek als prettig hebben ervaren.

Het aannemen van een gelijke houding bij een gesprek tussen twee mensen is een natuurlijk patroon dat gewoonlijk onbewust verloopt. Dit neemt niet weg dat je, nu je weet wat voor invloed het geeft, het ook bewust kan toepassen om overeenstemming te bereiken. Er bestaan wel uitzonderingen. Mensen kunnen vreemde houdingen aannemen. Alhoewel het veel mensen niet opvalt als ze gekopieerd worden in hun bewegingen zijn er zulke ‘gekke’ houdingen waarbij het opvalt als deze bewust gekopieerd worden. Je gesprekpartner kan zich daardoor erg ongemakkelijk gaan voelen.

 Site Background

Manieren van spiegelen

  1. Direct spiegelen. Een linkerhand in de nek van je gesprekspartner doe je na door de rechterhand in je nek te leggen (als je tegenover elkaar zit)
  2. Nabootsen. Hierbij doe je precies hetzelfde als je gesprekspartner 
  3. Uitgesteld spiegelen. Jij volgt als de ander gaat verzitten. 
  4. Overlangs spiegelen. Je laat een bewegingspatroon zien die dezelfde gevoelslading dekt. 
  5. Half spiegelen. Hiermee probeer je door een gelijksoortige houding een andere gevoelslading over te brengen.
  6. Accentueren. Bij deze vorm van spiegelen doe je de ander ook na, maar nu met de bedoeling dat hij of zij het opmerkt. 
  7. Mismatchen. Is het tegenovergestelde van spiegelen. 

 

Wil je dat in een gesprek jouw argumenten ook gehoord worden? 

Kom je er tijdens een gesprek achter dat jij steeds volgt in de beweging van een ander? Waarschijnlijk heeft jouw gesprekspartner de leiding in de communicatie. Wil je de leiding overnemen? Je kunt dit doen door eerst de houding van de ander te spiegelen waardoor je afstemming bereikt. Daarna neem je geleidelijk een andere houding aan, waarna de ander niet alleen jouw bewegingspatroon volgt, maar ook open staat voor jouw argumenten.

 

Oofsprite Hoe meer je het gedrag van anderen imiteert, hoe aardiger je gevonden wordt. Spiegelaars zijn sympathieker, oprechter en opener.

 

 

 

temp content

even geduld a.u.b.