Terug

Voorbeeld van een open sollicitatiebrief

Hier vind je een voorbeeld van een open sollicitatiebrief. Met een goede brief maak je een overtuigende eerste indruk bij een werkgever, het is dus belangrijk om aandacht aan je brief te besteden. Lees snel verder en update ook jouw brief.

De open sollicitatiebrief

Als je 'open' solliciteert, dan betekend dat eigenlijk dat je 'ongevraagd' solliciteert. Het bedrijf heeft voor zover jij weet geen openstaande vacatures, dus je geeft met jouw sollicitatiebrief voornamelijk aan dat je interesse hebt in het bedrijf en dat je er graag zou willen werken. Op zo'n manier een baan proberen te vinden lijkt misschien onmogelijk, maar dat is zeker niet waar. Een open sollicitatie kan effectiever zijn dan je denkt, mits je het goed aanpakt. Twintig procent van de beschikbare functies wordt namelijk ingevuld door middel van open sollicitaties. Wil je weten hoe je een goede open sollicitatiebrief schrijft? Bekijk het voorbeeld hieronder.

 Site Background

Sollicitatiebrief voorbeeld

Bedrijfsnaam
Straat 11
9999 XX PLAATS

Datum: 23 februari 2011
Betreft: open sollicitatie

Geachte heer (naam werkgever),   

    

(aanleiding)
Graag wil ik solliciteren naar een functie binnen uw organisatie.

(motivatie)
Momenteel ben ik op zoek naar een functie die aansluit bij mijn vaardigheden en interesses. Een dergelijke functie denk ik binnen uw organisatie te kunnen vinden. Vooral het dienstverlenende karakter van uw instelling spreekt mij erg aan. Ik vind het prettig mee te kunnen helpen aan patiëntenzorg en daarbij mijn ervaringen in de gezondheidszorg te kunnen gebruiken. In mijn vorige werk heb ik mij bezig gehouden met zowel directe patiëntenzorg als administratieve werkzaamheden.

(geschiktheid)
Omdat ik kort geleden een aanvullende opleiding in de administratieve richting heb afgerond, hoop ik dat er binnen uw organisatie een administratieve functie beschikbaar is. Mocht dat op dit moment niet zo zijn, dan hoop ik dat u aan mij wilt denken mocht er zich in de toekomst wel een vacature voordoen.

(afsluiting)
Om te vernemen of er op dit moment mogelijkheden zijn neem ik volgende week telefonisch contact met u op.

Met vriendelijke groet,

(handtekening)

Els Partners
Sollicitantenstraat 10
8976 BE Delft

 

temp content

even geduld a.u.b.