Terug

Het Sollicitatiegesprek

Het is zover. Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Tijd om je voor te bereiden. Hoe laat je de werkgever weten dat jij de juiste kandidaat bent? In dit artikel geven we tips om voorbereid naar een sollicitatiegesprek te gaan.

In 3 stappen voorbereid naar een sollicitatiegesprek

 

Stap 1: Verdiep je in het bedrijf
Google de werkgever, op deze manier krijg je een indruk van de bedrijfscultuur en wat voor persoon de organisatie zoekt. Ook is het handig als je van te voren weet wie je gesprekspartner is en wat de functie is van deze persoon.
  

Stap 2: Wie ben jij?
Bedenk van te voren wat het bedrijf van jou zou willen weten. Waarom past het bedrijf bij jou? Wat spreekt je aan in de functie? Welke karaktereigenschappen maken jou tot dé ideale kandidaat? In elk sollicitatiegesprek komen vragen over competenties aan de orde, het is dus handig als je jezelf hierop voorbereid. Bereid je ook voor op onverwachte vragen in het sollicitatiegesprek.
  

Stap 3: Succesverhalen & minpunten
Vertel tijdens het sollicitatiegesprek over positieve ervaringen, maar zorg dat je ook een aantal minpunten gereed hebt. Misschien ben je soms te perfectionistisch? Of te hulpvaardig? Het is belangrijk dat je ook negatieve eigenschappen kan benoemen. Zorg verder dat je jouw diploma's, cv en sollicitatiebrief meeneemt ter ondersteuning van het gesprek.

 

 

temp content

even geduld a.u.b.