Terug

Jouw beleefde events!

Datum: 01-00-2016
Doelgroep: Energiemedewerkers
locatie: Nederland

Hieronder vind wat verslagjes en documenten van afgelopen events. Zo krijg je een idee van ons aanbod en kun je wat documenten inzien.

Was jij erbij en wil je jouw reactie geven? Reageer dan hieronder of Stuur ons een mail!


Zie je het document dat je zoekt er niet tussenstaan? Mail jouw verzoek dan even door.


22 februari 2017: talentendag FNV CNV

fnv cnv
Op 22 februari 2017 is bij Matchcare Loopbaanbureau in Nieuwegein een talentenmiddag georganiseerd voor medewerkers van de bonden. Er waren zo'n 30 OR- en kaderleden van diverse energiebedrijven aanwezig en het was een enerverende middag met verschillende stands en workshops. Verschillende thema's passeerden de revue: aanbod O & O fonds PLb, talent en inzet van medewerkers (regie over je loopbaan) en discussie over de rol van de bond hierin.

Deze dag werd geopend door Bart Beljaars.

Bekijk en lees hier meer.

Download hier informatie over een Talentenmarkt en beleef vast wat voorpret!


4 okt 2016: talentenmarkt met workshops bij Eneco in Rotterdam

Eneco 0410
Eneco café was rustig, tot een uurtje of 10:30. De opbouw ging van start! De ruimte werd ingericht met statafels, banners en themaborden: 'Wat is mijn kracht?', 'Hoe kan ik me blijven ontwikkelen?' en 'Zit ik nog op de juiste plek?'. Vanaf een uur of 11:30 stroomden de trainers en standhouders van matchcare loopbaanbureau binnen. Zij vulden de ruimte aan met hun eigen materiaal: een meetapparaat bij de stand bewegingsadvies, een spiegel voor het zakelijke stijladvies en een stapel voorbeeld CV's bij de CV-check. Benieuwd naar trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Dan kon je een arbeidsmarktrapport inzien bij de stand 'Regie over je loopbaan'. Vanuit Eneco en Matchcare hoopten we deze dag op nieuwe inzichten en goede gesprekken voor en over je loopbaan! Hopelijk heeft iedereen dit ook zo ervaren. Dank voor jullie aanwezigheid! Hieronder kun je wat documentjes van de talentenmarkt downloaden. Presentaties verschijnen asap.

Download hier het arbeidsmarktrapportje van 2016 Q2
Download hier een voorbeeld CV
Download hier een factsheet Kleur- en kledingadvies
Download hier een checklist voor je LinkedIn-profiel

29 sept 2016: training Voeren van loopbaangesprekken bij Engie in Zwolle

feedback

Loopbaangesprekken voeren met medewerkers brengt vragen met zich mee: hoe herken je weerstand? Hoe ga je hiermee om? Hoe communiceer je verbaal en non-verbaal. Dit komt allemaal aan bod in de training van onze loopbaanprofessional Pierre Remijn die met een groepje aan de slag is gegaan. Oefenen is heel altijd een belangrijk onderdeel van, omdat je je bewust wordt van de signalen die de ander uitzendt en manieren waarop jij deze weerstand positief kunt ombuigen.

Oefening:oefen nog eens met elkaar en omschrijf precies wat de communicatie van de ander met je doet. Wat zou hij/zij anders kunnen doen, waardoor de communicatie effectiever wordt?

28 sept 2016: training Omgaan met verandering bij Eneco in Rotterdam

verandering2

Omgaan met verandering kan erg lastig zijn. Onze trainer Peter Jansen besteedt in zijn trainingen altijd aandacht aan het gevoel dat meekomt met verandering, de verschillende fasen en hoe deze te herkennen zijn. Verandering en weerstand ligt dichtbij elkaar. Gelukkig was er bij deze groep niet veel weerstand te merken, maar hing er een open, geinteresseerde sfeer. Dit bood veel mogelijkheid tot vrije interactie, wat erg fijn was. We wensen jullie veel succes met de CareerCheck en het Verdiepingspakket.

Download hier de hand-out Omgaan met verandering

 

 

28 sept 2016: training Talent en je Wil

talent1

Diederik de Boorder, bondscoach voor verschillende internationale roeiteams, is een ware inspirator. Iedereen die wegloopt bij de training is verrijkt met nieuwe inzichten en ideeen. De vraag "Hoe blijf ik mijn wilskracht en talent inzetten op vlakken in mijn leven waar ik waarde aan hecht, zodat ik stappen vooruit blijf zetten op die vlakken?" Kernwoorden zijn: talent, wilskracht, high performance, presteren onder druk, focus en energie. Hopelijk hebben jullie er allemaal van genoten!

Neem eens een kijkje op www.boundlessboorder.nl

Oefening: Bedenk waar jij graag je energie insteekt op privé- en werkvlak. Waaraan besteed je nu te weinig aandacht en hoe komt dit? Maak een plan van aanpak waarin je formuleert wat je eraan gaat doen.

26 sept 2016: training LinkedIn basis bij Eneco in Rotterdam

talent2

Voor iedereen die nog wat opweg geholpen wil worden met zijn/haar LinkedIn profiel heeft wat aan de training LinkedIn basis. Ook deze groep van Eneco kreeg weer tips aangereikt. Daarnaast zijn ze weer helemaal op de hoogte van de mogelijkheden (knoppen) die LinkedIn biedt. De groep stelde goede vragen; zo kun je de training zelf wat sturen! Onze trainer Peter Jansen gaf aan dat de sfeer goed was en er goede vragen gesteld werden. Door goede vragen te stellen, kun je de inhoud van de training wat sturen! We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen in jullie LinkedIn profiel!

Download hier onze checklist voor LinkedIn!

Oefening: werk eerst je LinkedIn samenvatting eens bij. Dit zet je meteen aan het denken over wat je tot nu toe hebt gedaan, wat je kunt en wat je wilt in je loopbaan. Ben je tevreden over hoe je in de tekst uit de verf komt?

23 sept 2016: training Belbin teamrollen bij Essent, voor HR generation

 teamrol1

Al eerder stond onze trainer Martinique Visser voor dit team. Toen konden er alleen een aantal niet bijzijn, waardoor er nog een training is georganiseerd. Samen hebben ze gekeken naar de verschillen teamrollen, het versterken van het team op basis van deze teamrollen en een team DNA dat kan worden gecreeeerd op basis van de teamrollen-test op het talentenplatform. Deze test hadden alle deelnemers van te voren gemaakt!

Download hier de hand-out 'Teamrollen'.

Oefening: Loop samen met je team de vragen uit de hand-out door. Wellicht is hiervan al een deel tijdens de training behandeld. In dat geval is het altijd goed nog eens over de toen gegeven antwoorden na te denken.

22 sept 2016: training kernkwaliteiten en teamrollen bij Essent, team procestechnologie
Training

Onze trainer Martinique Visser mocht weer met een ander team van Essent aan de slag! Met een open houding keken ze naar de kernkwaliteiten binnen het team, aan de hand van het kernkwadrant van Ofman. Daarnaast bespraken ze de teamrollen van Belbin; altijd grappig hoe hierop gereageerd wordt; herkenbaar, of juist verrassend! Je leert beter samenwerken en communiceren met deze informatie. Daarnaast vergroot je de kans op positieve teamresultaten.

Download hier de hand-out 'Teamrollen'.

Oefening: Vul voor jezelf het kernkwadrant van Ofman in en vraag collega's uit je team om feedback. Kom erachter of zij jou erin herkennen, en zo ja, wat concrete voorbeeldsituaties zijn waarin dit naar voren komt. Als ze je er niet in herkennen, vraag ze dan eens na te denken over elk vlak van jouw kernkwadrant en vul dit aan.

20 sept 2016: training omgaan met weerstand bij Essent, traject Amercentrale

feedback

Omgaan met weerstand; wat is weerstand en hoe herken je het? Welke facetten spelen een rol in dit proces? Hoe ga je om met je gevoel? Onze trainer Oscar Jacobs is hierover in gesprek gegaan met de groep. Na de pauze is de groep opgedeeld en zijn ze aan de slag gegaan met oefeningen op basis van theorie.

Oefening: Oscar stelde de vraag ook al aan het einde van de training; wat neem je mee naar huis? En hoe ga je dit inzetten op je werk morgen? Deel dit met collega's, heb het erover, zodat zij je ook feedback kunnen geven!

13 sept 2016: terugkomdag team Environment Essent Geertruidenberg

werkprive steen

Samen bouwen aan de toekomst, een heldere rolverdeling en betere teamprestaties. Tijdens deze terugkomdag presenteerde loopbaanprofessional Martinique Visser het TEAM DNA van Essent Envorinment. Altijd spannend en erg interessant om samen te bespreken. Als team heb je beter zicht op de (on)mogelijkheden en kansen, doordat je weet wat je in huis hebt aan talenten en rollen. Hopelijk tot een volgende keer!

Download hier de hand-out 'Teamrollen'.

Oefening: je hebt het DNA van je team gepresenteerd gekregen. Bespreek aan de hand van STAR situatieomschrijvingen wat je hieraan wel en niet herkent. Welke afsraken maak je met elkaar om deze inzichten te gebruiken, zodat je de teamprestaties versterkt?

9 sept 2016: trainingsdag 'Kernkwaliteiten en teamrollen' voor het team Finance & Control bij Essent Geertruidenberg

sept 1
Onze trainer Martinique Visser mocht weer naar de "leuke trainingslocatie in Brabant", zoals ze het zelf altijd noemt: Popup24. Ze gingen samen aan de slag met het kernkwadrant van Ofman en de teamrollen van Belbin. Het is altijd weer leuk, voor zowel trainer als team, om op deze manier samen naar elkaar en jezelf te kijken. Je leert beter samenwerken en communiceren. Daarnaast vergroot je de kans op positieve teamresultaten.

Download hier de hand-out 'Teamrollen'.

Oefening: Vul voor jezelf het kernkwadrant van Ofman in en vraag collega's uit je team om feedback. Kom erachter of zij jou erin herkennen, en zo ja, wat concrete voorbeeldsituaties zijn waarin dit naar voren komt. Als ze je er niet in herkennen, vraag ze dan eens na te denken over elk vlak van jouw kernkwadrant en vul dit aan.

5 sept: trainingsdag 'Kernkwaliteiten en Teamrollen' voor het team sales en marketing bij Engie

sept 2

Ook tijdens deze training voor marketing & sales van Engie stond Daniel ofman weer centraal in het ochtendprogramma. Onze trainer Martinique Visser ging deze keer daarentegen wel op een nieuwe trainingslocatie aan de slag met het team. Ze mochten de dag doorbrengen bij De Langenhof te Zwolle. 'S middags bouwden ze de nieuwe inzichten op het gebied van Kernkwaliteiten uit in het kader van kwaliteiten en rollen binnen hun eigen team. Hierbij komt altijd een hoop gezonde spanning en energie los! Martinique omschreef de groep als: positief kritisch. Bedankt voor jullie input en tot bij de terugkomdag op 22 nov!  

Download hier de hand-out 'Teamrollen'.

Oefening: maak alleen of samen met je team een dromenlijstje, waarin je vermeldt: wat je wilt bereiken en waarom, wat je daarvoor nodig hebt, welke vaardigheden uit de training je kunt inzetten, welke stappen je dient te zetten en wat de deadline is. Neem hierbij je kernkwaliteiten als uitgangspunt! 

23 augustus: training 'Pitchen als Obama' tijdens de Summerschool bij Nuon Amsterdam

zomer 1

Als je wilt leren hoe je jezelf kunt presenteren door je stem goed te gebruiken en de juiste houding aan te nemen, zit je bij de training 'Stempresentatie: pitchen als Obama' goed. Je krijgt de training ook nog eens op een interactieve, energieke manier aangeboden door Martinique Visser van Matchcare. Iedereen zingt en oefent zijn/haar pitch, dus je gaat niet naar buiten zonder een stapje vooruit te zetten in je loopbaan (en privé!). Ook tijdens de summerschool hebben we weer genoten van de input van de groep, iedereen bedankt daarvoor en tot een volgende keer! 

Download hier de hand-out 'Pitchen als Obama'.

Oefening: Noteer de feedback die je tijdens de training kreeg van de rest. Oefen je pitch net zo lang tot de positieve feedback terugkomt en de tips benoemd worden als kracht. 

18 augustus: training 'LinkedIn gevorderd' tijdens de Summerschool bij Nuon Amsterdam

aug 2

Naast de basis knoppentraining voor LinkedIn bieden we ook een training voor gevorderden aan. Dit is een wat interactievere training, maar alsnog erg praktisch. "Hoe kun je daadwerkelijk aan de slag, via LinkedIn, met het uitbreiden en onderhouden van je zakelijke netwerk?", "Hoe kun je LinkedIn actief inzetten bij het solliciteren of werven?" zijn vragen die aan bod komen. Samen met de groep ging Anita Boerema van Matchcare aan de slag om de wereld van LinkedIn nog verder te ontdekken. Wat hebben jullie al toegepast uit de training? Zet iedere dag kleine stapjes en verken! Iedereen, bedankt voor de leerzame, interactieve bijeenkomst!

Download hier de checklist voor LinkedIn.

Oefening: gewoon DOEN, waarbij DOEN staat voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Schrijf voor jezelf op wat je graag wilt bereiken en wanneer. Noteer daarbij welke mogelijkheden van LinkedIn en inzichten uit de training je kunnen helpen je doel te bereiken. Bespreek dit ook vooral met anderen in je omgeving.

25 juli: training Belbin teamrollen HR Essent generation

Succes met je lichaamstaal

Een groep van 6 HR-leden bij RWE generation deden de Belbin-test op het talentenplatform investeerinjouwtalent.nl. Daarnaast hebben ze een CareerCheck aangevraagd. Het is altijd goed om jezelf, en je team, een spiegel te blijven voorhouden. Zeker als je een belangrijke rol speelt in de (talent)ontwikkeling van anderen. Tijdens de training door Martinique Visser nam het team de rolverdeling onder de loep. Hier komen soms verrassende dingen uit naar voren wat stof geeft tot nadenken en discussie. Ook bij deze groep was dit het geval. De conclusie aan het einde van de dag was: "Ik had niet verwacht hier zoveel rendement uit te halen!". Voor deze groep is er ook een terugkomdag gereserveerd, waarop het team DNA wordt blootgesteld. Iedereen, bedankt voor de leerzame, interactieve bijeenkomst!

Download hier de hand-out 'Teamrollen'.

Oefening: Loop samen met je team de vragen uit de hand-out door. Wellicht is hiervan al een deel tijdens de training behandeld. In dat geval is het altijd goed nog eens over de toen gegeven antwoorden na te denken.

19 juli: training 'Regie over je loopbaan' bij Nuon Amsterdam, tijdens de summerschool.

regie

Hoe neem je nou regie over je loopbaan? Dit klinkt makkelijker dan het is. Tijdens deze training, gegeven door onze loopbaanprofessional Anita Boerema, gaat zij hier samen met de groep dieper op in. Je krijgt concrete stappen aangereikt die je kunnen helpen hierbij. Jezelf profileren en presenteren is hierbij belangrijk! Bedankt voor jullie energie en succes met het zetten van loopbaanstappen!

Download hier de hand-out 'Regie over je loopbaan'.

Oefening: Denk eens na over ontwikkelingen in je omgeving. Welke ontwikkelingen, binnen en buiten organisatie spelen er? Op welke ontwikkelingen kun jij inspelen en hoe, om zelf een stap vooruit te zetten in je loopbaan? Schrijf dit voor jezelf op en vraag feedback in je omgeving.

14 juli: trainingsdag met 'Stempresentatie' en de 'Vraag achter de vraag' bij Engie
  Engie
Ook dit was weer een dynamische, interactieve trainingsdag met twee totaal verschillende trainingen. De groep nam enerzijds deel aan de training 'Stempresentatie', door Martinique Visser, waarbij ze startten met stemoefeningen en eindigden met hun pitch. Tijdens de andere training door Andre van den Eventuin gingen ze in op 'De vraag achter de vraag', aan de hand van praktijksituaties. Om tot de kern te komen zijn er veel verschillende soorten (door)vragen; hiermee heeft de groep geoefend. Hopelijk kunnen we hier samen vervolg aan geven! Tot een volgende keer!


Download hier de hand-out 'Stempresentatie'.

Oefening:
 Download de hand-out met verschillende soorten vragen en bepaal aan welke soort vragen jij in je werk het meeste hebt. Oefen de komende maand met deze soort vragen, zodat je je bewust wordt van de interactie die ontstaat en het resultaat dat het oplevert.

11 juli: trainingsdag met 'Kernkwaliteiten' en 'Beinvloedingsvaardigheden (overtuigen) bij Engie.

Engie

De eerste training in een reeks, bij Engie! Op de locatie 'Inspiratiezolder, droom van Zwolle' gaf onze loopbaanprofessional Martinique Visser beide trainingen. In de ochtend ging de groep van 10 aan de slag met kernkwaliteiten en in de middag met overtuiging, beinvloedingsvaardigheden. Het was een interactieve, positieve dag, waarvan we hopen dat deze alle deelnemers nieuwe inzichten en ideeen heeft gebracht. Tot een volgende keer!

Oefening: maak alleen of samen met je team een dromenlijstje, waarin je vermeldt: wat je wilt bereiken en waarom, wat je daarvoor nodig hebt, welke vaardigheden uit de training je kunt inzetten, welke stappen je dient te zetten en wat de deadline is. Neem hierbij je kernkwaliteiten als uitgangspunt! 

Downdload hier de hand-out 'kernkwaliteiten'.

7 juli: training 'Kernkwaliteiten' bij Essent in Den Bosch

Popup

We mochten weer naar de trainingslocatie Popup24! De locatie waar we eerder met een ander team van Essent ook al een dag doorbrachten. De ochtend hier werd ingevuld met een interactief gedeelte over kernkwaliteiten en het kernkwadrant van Daniel Ofman. In de middag gingen Martinique Visser en de groep aan de slag met het team DNA. Erg interessant om op die manier samen naar je team te kijken; daarnaast biedt het veel houvast om samen te blijven ontwikkelen. 

Oefening: maak alleen of samen met je team een dromenlijstje, waarin je vermeldt wat je wilt bereiken, waarom, wat je daarvoor nodig hebt, welke stappen je dient te zetten en wat de deadline is. Neem hierbij je kernkwaliteiten als uitgangspunt! 

Downdload hier de hand-out 'kernkwaliteiten'.

5 juli: training LinkedIn basis bij Nuon Amsterdam
 (Summerschool)

Netwerken voor een baan
Summerschool! Wat een prachtig idee om samen met collega's aan de slag te gaan met je talentontwikkeling en loopbaan. Er worden tijdens de Summerschool verschillende trainingen gegeven, waarvan deze LinkedIn basistraining (knoppentraining) door onze professional Peter Jansen de eerste was! Er is altijd verschil in niveau onder de deelnemers, maar we gaan ervan uit dat iedereen nieuwe handige inzichten heeft gekregen! We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen in jullie LinkedIn profiel!

Oefening: werk eerst je LinkedIn samenvatting eens bij. Dit zet je meteen aan het denken over wat je tot nu toe hebt gedaan, wat je kunt en wat je wilt in je loopbaan. Ben je tevreden over hoe je in de tekst uit de verf komt?

Download hier onze checklist voor LinkedIn!

28 en 30 juni en 1 juli: training 'Omgaan met verandering' bij Nuon Amsterdam

Verandering

Op de fantastische locatie Nuon Amsterdam mochten onze trainers Martinique Visser en Pierre Remijn aan de slag met een groep omtrent 'Omgaan met verandering'. Deze training werd zowel in het Engels als Nederlands gegeven, zodat iedereen deel kon nemen. Ter voorbereiding deden de medewerkers een CareerCheck; voor de Engelstalige deelnemers zijn aparte testen besteld die vergelijkbaar zijn. Hopelijk heeft iedereen nieuwe inzichten opgedaan, wij in elk geval wel weer! Dank voor de energie! 

Download hier de hand-out 'Omgaan met verandering'.

28 juni: training 'Feedback geven' bij Uniper Eindhoven

feedback

Ter vervolg van de training eind januari, bij Uniper in Eindhoven, werd nu een andere training georganiseerd voor Sales: feedback geven. Hoe doe je dit nu precies? Waar let je op? Hoe zorg je ervoor dat je iemand activeert? Eigenlijk zou je hiermee ook goed moeten oefenen. Dat kon tijdens de training! Er waren namelijk ook acteurs bij die zich perfect konden inleven in verschillende situaties, waardoor de deelnemers meteen in de praktijk konden brengen wat ze meekregen tijdens de presentatie. Iedereen bedankt voor de inzet!

Download de oefenopdracht 'Feedback geven' hier.

23 juni: training 'Kernkwaliteiten' bij Uniper op de Maasvlakte

Werkprive lucht

In totaal zijn er 4 bijeenkomsten georganiseerd voor de cultuurdragers van Uniper. Deze eerste bijeenkomst, de kick-off, stond in het teken van 'Omgaan met verandering'. De groep was positief-kritisch waardoor er veel relevante vragen en situaties de revue zijn gepasseerd. We hopen dat iedereen een nieuw inzicht en idee heeft opgedaan en kijken uit naar de rest van de bijeenkomsten!

Download hier de hand-out 'Omgaan met verandering'.

10, 17 en 21 juni: LinkedIn voor gevorderden bij Nuon Amsterdam

Skylounge

Het uitzicht vanuit de Skylounge was weer voortreffelijk. Deze keer gaf Martinique Visser en Baukelien van Minnen geen reguliere LinkedIn-training, maar een voor gevorderden. Wat is besproken?

  • Functionaliteiten
  • Profilering: vinden en gevonden worden!
  • Relaties aangaan en onderhouden
  • Solliciteren en gesprek voorbereiden

Download hier onze checklist voor LinkedIn!

8 juni 2016: training Kerknwaliteiten voor RoCa stadscentrales, Uniper

RoCa

Afgelopen 8 juni gaf Martinique Visser de training Kernkwaliteiten, voor een groep van 12 Uniper-centralemedewerkers. We hopen dat iedereen nieuwe inzichten heeft verkregen en zijn erg benieuwd naar de resultaten!

Download hier de hand-out van de training 'kernkwaliteiten'.

 

30 en 31 mei 2016: Talentenmarkt met workshops bij Nuon Leeuwarden

Nuon foto

Wat hebben we genoten bij Nuon in Leeuwarden! Van de positieve sfeer, de Nuon-toppers, nieuwe inzichten en contacten! De trainers van Matchcare hebben 6 workshops per dag gegeven; veel, maar zeer zeker de moeite waard! Even een terugblik:

Aan welke workshops kon je deelnemen?
LinkedIn: profileren als een baas, Stempresentatie: pitchen als Obama en Sportworkshop: carrière in beweging.

Welke stands vond je op de talentenmarkt?
LinkedIn-check, CV-check, Zakelijke profielfoto, Kleur- en kledingstijl, Flowmotion, Start people, Randstad WFT, Regionale arbeidsmarkt, In gesprek met Bernard&Janiene en HR-beleid.Download hier de presentatie van de 'LinkedIn' workshop

Download hier onze checklist voor LinkedIn!

Download hier een samenvatting van de workshop 'Stempresentatie: Pitchen als Obama'

Download hier de presentatie van de workshop 'Carrière in beweging'

Een greep uit de reactieverzameling: "Leuk initiatief, divers aanbod en professioneel advies!", "Bewustwording: waar ligt mijn doel?", "Een ontzettend leuke en waardevolle dag".

Iedereen bedankt!!!!!

26 mei 2016: Training 'Versterken van teamprestaties en teamkwaliteiten' voor Essent Geertruidenberg

coach

Martinique Visser heeft samen met de groep gekeken naar de teamprestaties en kwaliteiten. Alle kandidaten deden van te voren een CareerCheck waardoor al deels in kaart was gebracht wie ze zijn, wat ze willen en kunnen. Samen met de groep is Martinique hier in de training verder op ingegaan. Welke kwaliteiten leveren welke prestaties op? En hoe kunnen we dit verder versterken? De sfeer was goed en nieuwe inzichten aanwezig! Kortom, een mooie trainingsdag!

Iedereen bedankt voor de positieve energie!

Download hier de hand-out 'Kernkwaliteiten'.

24 mei 2016: terugkomdag Essent Geertruidenberg van 24 maart

Terugkomstein

Met veel plezier gingen onze trainers Pierre Remijn en Martinique Visser weer in op de kernkwaliteiten van Ofman en de teamrollen van Belbin. Samen met de groep hebben ze de uitkomsten van de vorige training van 24 maart weer verder uitgebouwd. De sfeer was goed - nieuwe inzichten aanwezig - en daarnaast werd er weer een prachtige lunch geserveerd!

Iedereen bedankt voor de positieve energie!

Download hier de hand-out 'Kernkwaliteiten'. 

Download hier de hand-out 'Teamrollen'.

12 mei 2016: Training Effectief communiceren bij Essent Geertruidenberg

12 mei

Effectief communiceren binnen je team. Het betekent veel voor het werkproces, de resultaten en de sfeer. Het is ook lastiger dan je denkt, omdat het proces wellicht in de drukte zo nu en dan minder aandacht krijgt dan het resultaat. Onder begeleiding van loopbaanprofessional Oscar Jacobs ging het team aan de slag met de interne communicatie. Het was een goede dag met veel positieve energie en mooie resultaten! 

Download hier de hand-out 'effectief communiceren'.

10 mei 2016: Training Kernkwaliteiten & Teamrollen voor Essent Geertruidenberg 

10 mei

Dit event werd op een wel heel speciale locatie gehouden; het stadion van FC Groningen! De trainers en kandidaten kregen de mogelijkheid hier samen aan de slag te gaan met een passend ochtend- en middagprogramma. In de ochtend ging het team, onder leiding van loopbaanprofessional Pierre Remijn, aan de slag met de kernkwaliteiten en het kernkwadrant van Daniel Ofman. In de middag gingen ze samen aan de slag, onder begeleiding van Martinique Visser, met Teamrollen. De sfeer was positief kritisch, iedereen leverde input, waardoor het een erg waardevolle dag was! 

Download hier de hand-out 'Kernkwaliteiten'.

Download hier de hand-out 'Teamrollen'.

18 t/m 22 april 2016: Nuon carrièreweek

Nuon CW

Bij Nuon konden meedoen aan een hele week vol workshops omtrent loopbaan- en talentontwikkeling.Het thema was: "niet ontwikkelen of in beweging komen is niet goed voor je werknemersimago. Kom dus in beweging en laat zien dat jij past bij deze 'organisatie in verandering!"
De week werd afgesloten met een talentenmarkt met diverse stands. Matchcare was ook present! Zij verzorgden de LinkedIn- en CV-check, waar op een gegeven moment een rij ontstond. Een goed teken dus! Hieronder worden de workshops die gegeven zijn door Matchcare nog eens genoemd.

*Kernkwaliteiten: download hier de hand-out

*Baas over eigen loopbaan: download hier de hand-out

*Pitchen als Obama: download hier de hand-out

*Plezier in je werk: download hier de hand-out

*Social media: download hier de hand-out

*Netwerken met LinkedIn: download hier de hand-out

*Veranderingen op de werkvloer: bring it on!: download hier de hand-out

 4 en 5 april 2016: training 'Stimuleren van verandering en omgaan met weerstand' voor Delta te Middelburg

Delta

Iedereen van Delta; bedankt voor de input! Het waren twee inspirerende dagen, met verschillende groepen en invalshoeken. Onze Matchcare loopbaanprofessionals Martinique Visser en Peter Jansen hebben de verschillende groepen met veel plezier getraind op het gebied van verandering en weerstand. Het was goed om te merken dat verschillende perspectieven tot nieuwe inzichten leidde. Ter voorbereiding op de training heeft iedereen de Big 5 test gedaan. Ook werd nog een andere test aangeraden: de Belbin teamrollentest.

Je vindt hier een samenvatting van de training!

Geinteresseerd in eenzelfde event? Geef dit dan door aan jouw manager en laat het ons weten!

24-03-2016: training 'Kernkwaliteiten' en 'Versterk je team' voor Essent Geertruidenberg

Popup

Voor een van de teams van Essent Geertruidenberg is 24 maart j.l. een trainingsdag verzorgd, door Martinique Visser. De trainingen waren volledig in het Engels, zodat alle medewerkers konden deelnemen. De sfeer was open en er werden kritische (zelfreflecterende) vragen gesteld en behandeld. Ter voorbereiding hadden alle deelnemers een CareerCheck gedaan en de bijbehorende coachgesprekken gevoerd met hun coach Oscar jacobs of Peter Jansen. Na de eerste training werd de lunch geserveerd; heerlijke Italiaanse salades, broodjes en pasta's. Smullen dus! Daarna ging de groep door met de tweede training. Om er zoveel mogelijk profijt van te hebben in de praktijk en er vervolg aan te geven, wordt er binnenkort nog een training ingepland. We hebben er nu al zin in!


Je vindt hier een samenvatting van de training!

 18-02-2016: Managerstraining 'coachend leidinggeven' bij E.ON Eindhoven

E.ON

In de inspirerende ruimte bij E.ON te Eindhoven kwamen zo'n 30 managers en medewerkers bij elkaar. Aan de ene kant hing een schommel, versierd met oranje en groene slingers en aan de andere kant zat iedereen op gekleurde stoeltjes bij de kick-off. Susanne Knoops en Martinique Visser aan het woord, over coachend leidinggeven; wat is dat nou precies? Weet jij het exacte verschil tussen een coach, een manager en een leider? Een manager is in elk geval de 'minst leuke, maar wel een belangrijke rol, werd genoemd en onderbouwd. En 'wanneer ben je nou dan echt aan het coachen?' werd gevraagd. De groep werd halverwege opgesplitst en behandelde aan de hand van de vragenlijst 'Teamkompas' verschillende vragen die spelen binnen hun team, vanuit verschillende invalshoeken.


Je vindt hier een samenvatting van de training!

12-01-2016: Interactieve managersbijeenkomst bij Nuon Amsterdam

1

Managers bij Nuon kwamen bijeen om zich bezig te houden met hun loopbaan, talentontwikkeling- en management op hun afdeling en niet te vergeten het Talentenplatform voor de energiesector www.investeerinjouwtalent.nl! Samen zingen om het ijs te breken werkt altijd, dus al gauw schalde "I like the flowers, I like the daffodils" door de skylounge op het hoofdkantoor van Nuon. Vervolgens vormden alle aanwezigen intervisiegroepjes waarin casussen werden besproken en al snel discussie ontstond. Ook werd er veel doorgevraagd naar het 'waarom' - bijvoorbeeld voor het werken bij Nuon - wat medewerkers meer inzicht oplevert in hun beweegredenen en loopbaankeuzes. Tussendoor werd een link gelegd naar het talentenplatform, wat voor managers en medewerkers houvast biedt op het gebied van talentontwikkeling- en management. 

10-12-2015: Het Kerstevent voor de energiesector: alle organisaties

5B8f6943

Dit was een event voor alle productie-en leveringsbedrijven werkzaam volgens de cao van het O & O fonds PLb: Nuon, Essent, Delta, Eneco, E.ON, GDF Suez en Ziut. Tijdens dit event was er een Talentenmarkt met diverse stands, waar deelnemers informatie en inspiratie konden vinden: CV-check, zakelijke kledingstijl- en advies, ZZP, recruitment, het talentenplatform www.investeerinjouwtalent.nl en een fotograaf voor een zakelijke profielfoto! Naast de talentenmarkt kon men zich inschrijven voor 2 workshops, waarbij keuze was uit de volgende 3:

Pitching like a pro: versterk jouw pitch
Profileren als een baas: jouw LinkedIn profiel
Carriere in beweging: sportworkshop

Deelnemers gingen met concrete tips, nieuwe contacten en meer inzicht weer naar huis.

4-06-2015: een interactieve management bijeenkomst bij Nuon Amsterdam

Met zo'n 20 man gingen de trainers van Matchcare aan de slag. Het thema van die dag: coachend leidinggeven.

29-06-2015 interactieve managersbijeenkomst bij GDF Suez Zwolle

Met een leuke groep van zo'n 14 man gaven we deze dag vorm rondom het thema:coachen op de werkvloer. Nieuwe inzichten? Zeker weten!

13-06-2015: interactieve training met marketing-medewerkers.

In het kader van 'Omgaan met verandering' kwamen we met een knus groepje van 10 marketing-medewerkers bijeen en bespraken we verschillende manieren van omgang met verandering.

 

Geinteresseerd? Download hier dan de menukaart met trainingen (of workshops) en stands.

Tot op heden zijn er voor verschillende energiemaatschappijen events georganiseerd. Hieronder wordt een korte sfeerimpressie gegeven van afgelopen events.


Was jij erbij en wil je jouw reactie geven? Reageer dan hieronder of Stuur ons een mail!

Reacties

temp content

even geduld a.u.b.